CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارتباط نگرش مذهبی با سلامت اجتماعی در دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

عنوان مقاله: ارتباط نگرش مذهبی با سلامت اجتماعی در دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
شناسه ملی مقاله: JR_JMARMED-4-2_003
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

آمنه مرزبان - Department of Health in Disasters and Emergencies, School of Health Management and Information Sciences, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: در میان اقشار مختلف، دانشجویان سرمایه انسانی محسوب می شوند که سرنوشت آینده جامعه را در دست دارند و تلاش برای ارتقاء سلامت این گروه، زمینه را برای تحقق یک زندگی پویا و سالم فراهم می آورد. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط نگرش مذهبی با سلامت اجتماعی در دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار انجام شد. روش ها: این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این مطالعه را ۳۶۰ نفر از دانشجویان شاغل به تحصیل دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار در سال ۱۴۰۰ بودند. از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. جمع آوری اطلاعات با تکمیل سه پرسشنامه دموگرافیک، نگرش مذهبی و سلامت اجتماعی انجام گرفت. یافته ها: میانگین نمره نگرش مذهبی و سلامت اجتماعی دانشجویان به ترتیب ۹/۵±۱۳۴/۷ و ۷/۷±۷۹/۳ بود. بین وضعیت تاهل با سلامت اجتماعی ارتباط آماری معناداری مشاهده شد. همبستگی پیرسون نشان داد که بین دینداری و سلامت اجتماعی همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش دانشجویانی که از نگرش مذهبی بالاتری برخوردارند سلامت اجتماعی بهتری دارند. سیاستگذاران بخش سلامت دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار باید توجه و تقویت جاذبه های معنوی و دینی را در برنامه های مراقبت و ارتقاء سلامت اجتماعی دانشجویان بگنجانند.

کلمات کلیدی:
Religious Attitude, Social Health, Students, Maritime, Marine Science., نگرش مذهبی, سلامت اجتماعی, دانشجویان, دریانوردی, علوم دریایی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1683120/