CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

کاربرد هوش مصنوعی در آزمایشگاه تشخیص طبی: مروری برای کووید-۱۹

عنوان مقاله: کاربرد هوش مصنوعی در آزمایشگاه تشخیص طبی: مروری برای کووید-۱۹
شناسه ملی مقاله: JR_JMARMED-3-5_003
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدی پولادی - Islamic Azad University, Tehran Medical Sciences
ملیحه انتظاری - Farhikhtegan Medical Convergence, Science Research Center, Farhikhtegan Hospital, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
غزال سلیمانی - Islamic Azad University, Tehran Medical Sciences
فرناز قائمی - Islamic Azad University, Tehran Medical Sciences
مهدی راعی - Baqiyatallah University of Medical Sciences
مهشاد کلانتری - Islamic Azad University, Tehran Medical Sciences

خلاصه مقاله:
در اواخر سال ۲۰۱۹ با شیوع بیماری نوظهور کووید-۱۹ و در ادامه با پاندمی آن، مردم سراسر جهان درگیر شدند. به همین دلیل محققان حوزه های مختلف، به دنبال حل مشکلات مرتبط با کنترل و مدیریت بحران هستند. قدرت انتقال کروناویروس جدید باعث جلب نظر کارشناسان به سمت استفاده از هوش مصنوعی برای مقابله با این همه گیری شده است. هوش مصنوعی اشاره به نرم افزارهایی دارد که علاوه بر تجزیه و تحلیل داده ها می تواند قدرت تصمیم گیری داشته باشد، در واقع تقلیدی از هوش انسان متخصص است. در این مطالعه به بررسی استفاده های هوش مصنوعی در زمان پاندمی بیماری کووید-۱۹ پرداخته شده است. مزیت های استفاده از هوش مصنوعی در بیماری کووید-۱۹ در حیطه های شناسایی سریع و درمان، کمک به تشخیص سریع، مانیتورینگ مراحل درمان، اپیدمولوژی و ردیابی مناطق آلوده، پیش بینی وضعیت پاندمی، مدیریت سیستم دارویی، کاهش حجم کار پرسنل درمانی، پیش بینی و نظارت بر شیوع کووید-۱۹، پیگیری افراد مبتلا، برنامه ریزی و طراحی واکسن بصورت جداگانه بحث شده است. همچنین پتانسیل بالایی برای کاربرد هوش مصنوعی در آزمایشگاهای بالینی و تحقیقاتی براورد شده است. یکی دیگر از پتانسیل های استفاده از هوش مصنوعی در زمینه پیش بینی جهش ها میباشد که ممکن است در آینده در ویروس ها ایجاد شود و باعث بروز علائم و عوارض جدید بیماری گردد.

کلمات کلیدی:
COVID-۱۹, Artificial Intelligence, Clinical Laboratory, SARS-CoV-۲., کووید-۱۹, هوش مصنوعی, آزمایشگاه تشخیص طبی, کروناویروس.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1683133/