CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر ویزیت خانگی زودهنگام پس از زایمان توسط ماما بر مشکلات شیردهی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی

عنوان مقاله: تاثیر ویزیت خانگی زودهنگام پس از زایمان توسط ماما بر مشکلات شیردهی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-26-3_007
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

راضیه فلاح نژاد - کارشناس ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
مهناز زرشناس - استادیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت روان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
نعیمه طیبی - مربی گروه مامایی، مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بم، بم، ایران.
مهراب صیادی - استادیار گروه آمار حیاتی، مرکز تحقیقات قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
مرضیه اکبرزاده - استادیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات مادر و جنین، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: ویزیت ­های بعد از زایمان در منزل نتایج متناقضی را به همراه داشته است. یکی از چالش­ های این حوزه، اجرای آموزش موثر برای حمایت از مادران پس از زایمان جهت بررسی مشکلات شیردهی انحصاری است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر ویزیت خانگی توسط ماما بر میزان مشکلات شیردهی پس از زایمان انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال ۱۳۹۸ بر روی ۱۰۰ مادر زایمان کرده در بیمارستان امام خمینی فلاورجان انجام شد. افراد به صورت تصادفی در دو گروه ۵۰ نفره مداخله و کنترل قرار گرفتند. گروه کنترل مراقبت های روتین را از طریق مراکز بهداشتی و گروه مداخله طی ۴ جلسه در منزل (در اوایل دوره پس از زایمان تا ۴۲ روز پس از تولد) آموزش دریافت نمودند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه دموگرافیک و مشکلات پستان بود که در منازل مادران تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۲) و آزمون های تی تست مستقل و تی تست جفتی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ­ها: فراوانی احتقان در روزهای سوم و هفتم در گروه مداخله به طور معناداری کمتر از گروه کنترل (۰۵/۰p<) و در روزهای ۱۴ و ۴۲ بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت (۰۵/۰p>). فراوانی شقاق در روز سوم در گروه مداخله به طور معناداری کمتر از گروه کنترل (۰۵/۰p<) و در روزهای هفتم و چهاردهم بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت (۰۵/۰p>)، در روز ۴۲ در هیچ یک از دو گروه شقاق مشاهده نشد. نتیجه ­گیری: مشاوره و حمایت عملی در مورد تکنیک های شیردهی توسط مامای آموزش دیده احتمالا منجر به انتقال بیشتر مهارت­ ها شده و در کاهش شقاق و احتقان پستان موثر است.

کلمات کلیدی:
احتقان پستان, شقاق نوک پستان, شیردهی, ماستیت, ویزیت در منزل

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1684653/