CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

فراوانی فاکتورهای مختلف موثر بر سقط در بیماران با سابقه سقط مکرر در استان سیستان و بلوچستان در سال ۹۷-۱۳۹۶

عنوان مقاله: فراوانی فاکتورهای مختلف موثر بر سقط در بیماران با سابقه سقط مکرر در استان سیستان و بلوچستان در سال ۹۷-۱۳۹۶
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-26-3_003
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

نرجس نوری - دانشیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت بارداری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران.
فرنوش سادات قاسمی هاشمی - پزشک عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران.
جاوید دهقان - دانشیار گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران.
مرضیه قاسمی - دانشیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت بارداری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: سقط مکرر به وقوع ۲ یا تعداد بیشتر سقط پشت سر هم قبل از هفته ۲۰ بارداری اطلاق می­ شود که دارای شیوع بالایی می باشد و شناسایی علل و فاکتورهای موثر بر آن امری ضروری است، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی فاکتورهای مختلف موثر بر سقط در بیماران با سابقه سقط مکرر انجام شد. روش کار: این مطالعه مقطعی بر روی ۲۸۰ نفر از زنانی که دارای حداقل ۲ مورد سقط جنین زیر ۲۰ هفته بودند و در سال ۹۷-۱۳۹۶ به تنها مرکز درمان ناباروری در استان سیستان و بلوچستان مراجعه کرده بودند، انجام شد. جمع آوری داده­ های مربوط به سقط بر اساس پرونده بیماران بود. تجزیه و تحلیل داده­ ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۰) و آزمون های کلوموگروف - اسمیرنوف با اصلاح لی لی فرس، تی دانشجویی، من ویتنی و دقیق فیشر انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ­ها: بیشترین فاکتورهای مشاهده شده مربوط به اختلالات آناتومیکی رحم (۶۴/۴۴%) و سپس سقط خود به خودی با علل ناشناخته (۹۳/۳۸%) بود. اختلالات آندوکرین (۳۵%)، علل مردانه (۴۳/۶%)، آندومتریت مزمن (۲۱/۸%)، اختلالات ژنتیکی (۵۷/۳%)، ترومبوفیلی ارثی (۸۶/۲%) و عوامل ایمونولوژیکی (۴۳/۱%) در رتبه بعدی بودند. نتیجه ­گیری: شایع ترین اختلالات منجر به سقط مکرر در مرکز ناباروری مولود زاهدان، اختلالات آناتومیکی رحم (۴۶/۴۴%) و سپس سقط خودبه خود با علل ناشناخته (۹۳/۳۸%) بود، اما اختلالات اندوکرینی (۳۵%) پس از آن شایع ترین علل بود. در صورت تشخیص و درمان به موقع ممکن است بتوان میزان سقط مکرر را کاهش داد.

کلمات کلیدی:
اختلالات آناتومیکی, آندوکرین, آندومتریت, ترومبوفیلی ارثی, سقط مکرر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1684657/