CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شاخص های تاثیرگذار فرماندهان دفاع مقدس و جبهه مقاومت منطقه ای در تحول، ارتقاء و پویایی ادبیات پایداریو مقاومت (مطالعه موردی مکتب شهید سلیمانی)

عنوان مقاله: شاخص های تاثیرگذار فرماندهان دفاع مقدس و جبهه مقاومت منطقه ای در تحول، ارتقاء و پویایی ادبیات پایداریو مقاومت (مطالعه موردی مکتب شهید سلیمانی)
شناسه ملی مقاله: CSUL09_026
منتشر شده در نهمین کنگره ادبیات پایداری در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

اسماعیل همتیان - دانش آموخته حقوق خصوصی
اکرم همتیان - دبیر آموزش و پرورش.

خلاصه مقاله:
هدف: پژوهش حاضر با هدف تبیین و ارائه شاخص های تاثیرگذار فرماندهان دفاع مقدس و جبهه مقاومت منطقه ای به ویژه مکتب شهیدسلیمانی در تحول، پویایی و ارتقاء ادبیات پایداری و مقاومت صورت گرفته است. روش: روش پژوهش؛ استقرایی آمیخته و از نوع تحقیقاکتشافی است و سعی دارد، شاخص های تاثیرگذار فرماندهان دفاع مقدس و مقاومت منطقه ای که نمود عینی و تجسم یافته آن در عصرحاضر مکتب شهید سلیمانی است را به عنوان گفتمان نظری و عملی، راه، مسیر و روش نو در ارتقای گفتمان مقاومت و پایداری را تبییننماید، که از جنبه استفاده بنیادی و از جهت فراهم کردن نسخه ای قابل ارائه برای جامعه فرهنگی، ادبی و هنری و ارتقای ادبیات مقاومتو ایستادگی کاربردی است. و در بخش کیفی با استفاده از تکنیک تحلیل مضمون به تحلیل داده ها، استخراج مضامین، مصاحبه ها ومطالعات اکتشافی در ارتباط با شاخص های راهبردی و تاثیرگذار تفکر، رویکرد، سبک و الگوی اثرگذار آنان با استفاده از نرم افزار مکس کیودی آ و روش نمونه گیری کاملا تصادفی انتخاب شده است. جامعه آماری و حجم نمونه: جامعه آماری، برای آزمون کفایت مفاهیم وارتباطات بین مفاهیم و مضمون ها ۳۴۵ نفر از فرماندهان و مدیران عالی با حداقل مدرک تحصیلی فوق لیسانس و حداقل ۱۵ سال سابقهکار مدیریتی و فرماندهی انتخاب شدند. و به منظور کسب روایی از نتایج بخش کیفی از روش دلفی فازی و برای پایایی از روش هولستی وپرسشنامه استفاده شده و با بهره گیری از نظرات حجم نمونه که جمعی ۵۰ نفره از فرماندهان و مدیران خبره و نخبه انتخاب شده اند والگوسازی ساختاری- تفسیری انجام شده است. یافته ها: شاخص های ابعاد الگوی شخصیتی فرماندهان تاثیرگذار در سه بعد؛ ایدئولوژی واصول جهانبینی، سبک زندگی- اصول شخصیتی، فرماندهی - اصول مبنایی استخراج گردید. نتیجه گیری: شاخص های ایدئولوژی و اصولجهانبینی (دین داری، ایثار و شهادت طلبی، انقلابی گری و ساده زیستی و دوری از تجمل) و در شاخص سبک زندگی و اصول شخصیتی(امیدوار به مدد الهی، عزت نفس و سعه صدر، تعهد و وفاداری، شخصیت کاریزماتیک و کیفیت زندگی کاری) و در شاخص های فرماندهیو اصول مبنایی (شایستگی و صلاحیت، الگو و مظهر مدیریت جهادی، تفکر راهبردی، تصمیم گیری و قاطعیت، سازگاری و انعطاف پذیری،درک محیط، توسعه توانمندی ها، عطوفت با زیردستان و ابتکار، خلاقیت، تمرکز بر ملت های مظلوم و مستضعف، تقویت و انسجامظرفیت ها برای رهایی جریانات آزادی بخش از یوغ استکبار و... رهنمون می نماید.

کلمات کلیدی:
شاخص های رفتاری، مکتب شهید سلیمانی، ادبیات مقاومت، پایداری، استقامت.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1686050/