CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر ازدواج بر سلامت اجتماعی و نقش آن در ارتقاء حق سلامت جنسی

عنوان مقاله: تاثیر ازدواج بر سلامت اجتماعی و نقش آن در ارتقاء حق سلامت جنسی
شناسه ملی مقاله: HPILMC01_152
منتشر شده در اولین کنفرانس ملی ارتقای سلامت و چالش های حقوقی و پزشکی فراروی آن در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم شیریان نسل - استادیار، گروه حقوق جزا و جرمشناسی، مرکز تحقیقات حقوق، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران.
حامد احمر - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حقوق جزا و جرمشناسی، مرکز تحقیقات حقوق، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران.
پری ناز مقدم - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حقوق جزا و جرمشناسی، مرکز تحقیقات حقوق، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: هدف از این پژوهش بررسی تاثیر ازدواج بر سلامت اجتماعی و تاثیر آن در ارتقاء حق سلامت جنسی می باشد.شکل گیری روابط سالم بخش مهمی از رشد جنسی را شامل می شود. همانطور که جسم نیازمند رعایت برخی اصول جهت سالم ماندن است ؛ به همان ترتیب رفتار جنسی نیز تابع برخی شرایط جهت سالم ماندن و سازندهبودن آن است .روش تحقیق : این پژوهش به روش توصیفی _تحلیلی بوده و گردآوری اطلاعات و دادهها با مراجعه به منابع کتابخانه ای و متون مرجع و منابع الکترونیکی می باشد.یافته ها: بر اساس یافته های این تحقیق برای این که شخص بتواند از ارضای نیازهای جنسی خود به صورت مشروع بهرهمند شود. ازدواج یکی از مراحل مهم زندگی انسان می باشد که می تواند از روابط خارج از عرف مردان و زنان و معضلاتی که در جامعه ما رو به فزونی است ؛ جلوگیری نمایند. در جوامع غربی روابط خارج از عرف زیادی وجود دارد که در کشور ما مذموم بوده و برخلاف نظام اسلامی می باشد ارزش ازدواج در اسلام در حالت عادی مستحب می باشد و فضیلت ازدواج نزد مسلمانان مشهور و مسلم می باشد و نیز اگر شخصی خوف افتادن به حرام را داشته باشد ازدواج بر او واجب می شود. متاهل شدن و شیوه زندگی و عادتها و آموزهها، افراد را از نظر شخصی و اجتماعی به طور سودمند تغییر می دهند. ازدواج بستر اصلی رفتارهای اجتماعی است . پیوندهای اجتماعی ایجادشده از طریق ازدواج نه تنها برای خانواده بلکه برای آحاد جامعه حائز اهمیت است .نتیجه گیری : سلامت اجتماعی با ازدواج تضمین می شود. فرزندآوری به عنوان یکی از حقوق مسلم جنسی در ارتقاء سطح سلامت و حق جنسی افراد بسیار موثر است . همچنین ، هم خانگی یا اصطلاحا »ازدواج سفید«مانعی مهم در جهت تحقق حقوق جنسی افراد است .

کلمات کلیدی:
ازدواج، سلامت اجتماعی ، حق سلامت جنسی ، نیازهای جنسی ، ازدواج سفید.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1688708/