CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نقش و کارایی هوشمندسازی سیستم تهویه مطبوع در ایستگاه های و تونل های مترو

عنوان مقاله: نقش و کارایی هوشمندسازی سیستم تهویه مطبوع در ایستگاه های و تونل های مترو
شناسه ملی مقاله: MECCONF06_093
منتشر شده در ششمین همایش بین المللی مهندسی مکانیک، صنایع و هوافضا در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

اشکان عباسیان شیرازی - کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک– تبدیل انرژی دانشگاه شیراز، کارشناس تاسیسات مکانیکی( تهویه و دفع دود) قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .
پوریا موجودی - کارشناسی رشته مکانیک سیالات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، ناظر تاسیسات مکانیکی قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.
مجید شریفی - کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق- مخابرات دانشگاه صنعتی شیراز، کارشناس مخابرات قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .

خلاصه مقاله:
هدف مقاله حاضر بررسی نقش و کارایی هوشمندسازی سیستم تهویه مطبوع در ایستگاه های و تونل های مترو می باشد و به منظور این هدف از روش توصیفی– تحلیلی استفاده شده است. رشد و گسترش شهرها و توسعه زندگی شهرنشینی نیازمند زیرساخت های به روز و قابل توسعه است. سیستم های حمل و نقل از جمله زیرساخت های اساسی در شهرها محسوب می شوند که از این میان ایجاد و توسعه شبکه های مترو بدلیل ظرفیت بالای حمل مسافر، سرعت جابجایی بالا، انطباق با استاندارهای زیست محیطی و عدم آلایندگی از اهمیت غیرقابل انکاری برخوردار است. یکی از بحث های اساسی در ایجاد و گسترش شبکه های مترو موضوع تهویه مطبوع تونل ها و ایستگاه های مترو است. تهویه یکی از جدی ترین مسائلی است که در هنگام طراحی و شروع اجرای هر پروژه معدنی یا تونل سازی باید در نظر گرفته شود و بدون تهویه انجام هیچ فعالیتی در آن ممکن نخواهد بود. سیستم تهویه ، باید قادر به تهیه کمیت و کیفیت مناسبی از هوا باشد، که به تناسب نیاز بین قسمت های مختلف فضای زیرزمینی، توزیع گردد. نتایج نشان داد که انتخاب دستگاه مناسب برای تهویه ایستگاه های و تونل های مترو باید با توجه به شرایط آب و هوایی، ازدحام جمعیت و نیز در نظر گرفتن مسئله مصرف انرژی به منظور بهینه سازی و مدیریت هوشمند به منظور کارایی موثر در سیستم تهویه سرمایشی و گرمایشی ایستگاه های مترو می باشد.

کلمات کلیدی:
هوشمندسازی، کارایی ، سیستم تهویه مطبوع، ایستگاه ها، تونل ها، مترو.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1689118/