CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نقش و کاربرد اینترنت اشیا در راستای نت هوشمند در صنعت مترو

عنوان مقاله: نقش و کاربرد اینترنت اشیا در راستای نت هوشمند در صنعت مترو
شناسه ملی مقاله: ECICONFE07_167
منتشر شده در هفتمین همایش بین المللی مهندسی برق، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

وحید ریحانی - کارشناسی رشته کامپیوتر دانشگاه جامع علمی و کاربردی واحد جهاد دانشگاهی شیراز، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته کامپیوتر– نرم افزار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضاء، کنترل مانیتورینگ قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.
میلاد نصیرایی - کارشناسی رشته مهندسی فناوری مکانیک- ماشین افزار، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مکانیک- ساخت تولید موسسه آموزش عالی غیردولتی – غیرانتفاعی زند شیراز، کارشناس نت مکانیک قطار و درزین قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.
اسماعیل خلیل وند - کارشناسی مهندسی فناوری کنترل– ابزار دقیق مرکز آموزش علمی- کاربردی کارخانجات مخابرات ایران– شیراز ، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدارهای مجتمع الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرقان، کنترل مانیتورینگ قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.

خلاصه مقاله:
مقاله حاضر به بررسی نقش و کاربرد اینترنت اشیا ( IOT ) در راستای نت هوشمند در صنعت مترو با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی می پردازد. اینترنت اشیاء مفهومی جدید در دنیای فناوری و ارتباطات است. با توجه به هوشمند شدن اشیاء، اینترنت اشیا به یکی از موضوعات به روز تبدیل شده و قابلیت ارتباط بین اشیاء را با یکدیگر فراهم می کند، اینترنت اشیا به زبان ساده، به جهان دیجیتالی گفته می شود که از اتصال دستگاه های هوشمند شکل می گیرد. اینترنت اشیاء امروزه در هر بخش تجاری و دولتی وجود دارد، از کاربردهای صنعتی گرفته تا خدمات اضطراری، حمل و نقل عمومی و جا به جایی، ایمنی عمومی و ... تکنولوژی های موجود در اینترنت اشیا در صنعت حمل ونقل نیز می تواند خیلی از فرایندهای آن را بهینه سازی کند ؛ نتایج نشان داد که صنعت اینترنت اشیا به عنوان یکی از فناوری های انقلاب صنعتی چهارم در سال های اخیر رشد بسیار زیادی را به خود دیده است و انتظار می رود که در سال های آینده نیز رشد زیادی را تجربه کند و در ضمن با بکارگیری اینترنت اشیا در پیاده سازی نت هوشمند در مترو ، هزینه ها را می توان کاهش داد و در دسترس بودن ناوگان و زیرساخت ها را می توان به میزان قابل توجهی افزایش داد. راه حل های ممکن برای این منظور شامل بهینه سازی فرآیندهای نگهداری موجود، کاهش هزینه های چرخه عمر با استفاده کارآمد از دارایی های موجود و پیاده سازی مدل ها و خدمات جدید کسب و کار است. در دسترس بودن و استفاده از داده ها از منابع مختلف عوامل تعیین کننده موفقیت هستند.

کلمات کلیدی:
اینترنت اشیاء، هوشمند سازی، نت هوشمند ، صنعت قطار شهری، مترو.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1695469/