CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی و اولویت بندی بلایا و مخاطرات زیست محیطی با استفاده از تکنیک تصمیم گیری چند معیاره ( مطالعه موردی : استان تهران)

عنوان مقاله: شناسایی و اولویت بندی بلایا و مخاطرات زیست محیطی با استفاده از تکنیک تصمیم گیری چند معیاره ( مطالعه موردی : استان تهران)
شناسه ملی مقاله: EEMCONF05_008
منتشر شده در پنجمین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت محیط زیست در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

سبحان حیدریان - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- مدیریت ساخت، دانشگاه مهرالبرز، تهران،ایران
مینا شیدایی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-مدیریت ساخت، دانشگاه مهر البرز،تهران ایران
قربانعلی دزواره - دکترای مهندسی عمران -محیط زیست، عضو هیئت علمی دانشگاه و معاونت پژوهشکده محیط زیست،دانشگاه تر بیت مدرس،تهران،ا یران

خلاصه مقاله:
بشر در بدو آفرینش در کره زمین همواره با حوادث مختلفی مواجه بوده است . بلایا و مخاطرات حقیقتی در زندگی انسان ها می باشد که این حوادث در دوره های زندگی انسان با شکل هایی متفاوتی ظاهر شده اند. مخاطرات زیست محیطی دارای منشاهای طبیعی و برخی از آنها ناشی از فعالیت های انسانی بوده که از دغدغه ها و نگرانی اکثر کشورهای در حال توسعه است . هدف از این تحقیق شناسایی مخاطرات زیست محیطی استان تهران می باشد تا با ارزیابی مخاطرات راه حلی برای این مخاطرات اعمال گردد. در این تحقیق با استفاده از نظر کارشناسان و خبرگان و بررسی های میدانی ۲۸ مخاطره زیست محیطی برای استان تهران شناسایی شد و با استفاده از تکنیک تاپسیس این مخاطرات بر اساس دو شاخص شدت اثر و احتمال وقوع مورد ارزیابی و اولویت بندی قرار گرفتند. با بررسی و تحلیل یافته ها برای ده مخاطره برتر راهکارهایی جهت کاهش خسارت های ناشی از این مخاطرات بیان شد. بررسی های انجام شده نشان میدهد که مخاطرات میزان خسارات را تعیین نمیکند بلکه نحوه پاسخ به خطرات میزان خسارت را مشخص میکند. برنامه ریزی و مدیریت غلط میتواند دامنه مخاطرات زیست محیطی را گسترش بدهد. در این مقاله تلاش شده است که با استفاده از تکنیک های تصمیم گیری چند معیاره مخاطرات زیست محیطی را اولویت بندی نمود تا بتوان اقدامات لازم جهت فراهم کردن محیط زندگی بهتر فراهم کرد.

کلمات کلیدی:
تاپسیس ، مخاطرات زیست محیطی ، مدیریت بحران، بلایای طبیعی ، برنامه ریزی ، تهران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1696692/