چگونگی تشکیل ذخیره مس جیان

Publish Year: 1379
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 4,237

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI04_089

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1385

Abstract:

کانسار مس جیان، در منطقه بوانات فارس واقع در 195 کیلومتری شمال شرقی شیراز قرار دارد. این کانسار در سنگ های آواری-آهکی، آتشفشانی و دگرگونی کمپلس سوریان قرار دارد. کانی های سولفیدی و کربناتی مس به صورت توده ای و افشان در شیست های کلریتی و درون درزه و ترک های عدسی های کوارتزیت دیده می شود. مطالعات میکروسکوپی نشان می دهد که کلکوپیریت و پیریت عمدتاً به صورت ثانویه فضاهای باز را پر کرده و در امتداد برگوارگی شیست ها قرار گرفته اند. وجود کانه زایی مس در جیان بوانات، گویای توان بالای کانه زایی این منطقه است. احتمال وجود اندیس های دیگر مس در منطقه، با پی جویی اکتشافی و نمونه برداری در 15 کیلومتر مربع صورت گرفت. نتایج تجزیه های انجام گرفته مس و هیستوگراف های پراکندگی عناصر فلزی، نشان می دهد که در افق های سطحی منطقه، شواهدی از کانه زایی دیگر مس در محدوده مورد مطالعه وجود ندارد. مطالعات اکتشاف تفصیلی بر روی کانسار جیان که با حفر گمانه ها و ترانشه های متعدد صورت گرفت، ساختار عمومی توده معدنی را مشخص کرد. با تجزیه های انجام گرفته بر روی رسوبات شیلی و سنگ های آذرین منطقه، احتمال منشأ گرفتن عناصر مس از آنها در طی دگرگونی منطقه وجود دارد. براساس مطالعات تفصیلی بر روی کانسار جیان، ژنز احتمالی این کانسار را می توان بدین صورت مطرح کرد که در حین فرایند های دگرگونی، احتمالاً مس از رسوبات اولیه شیلی و یا سنگ های آذرین و دگرگونی منطقه، وجود عنصر مس در آنها مشخص گردیده است. از آنجا که رسوبات اولیه و بویژه شیل ها، دارای مقدار زیادی آب هستند، به نظر می رسد در فرایند های دگرگونی، آب آنها آزاد شده و به عنوان سیالی کانه دار عمل کرده است. افزون بر چنین ایده ای، احتمال وجود یک توده معدنی عمیق تر که آثار آن ناهنجاری مس را در منطقه ایجاد کرده نیز باید در نظر داشت که بررسی های گسترده ای را می طلبد.

Authors

ساسان لیاقت

استادیار بخش زمین شناسی دانشگاه شیراز

ن. تقی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش زمین شناسی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • مقدمه‌ای بر زمین‌شتا سی کانسنگها نوشته انتونی -ام. اوانز برگردان ...
  • _ _ _ 1993, _ -reaystall :*aticon mobilisation Phcnomcna in ...
  • J*NES. _ _ _ _ _ mctamorphism of Tyrite and ...
  • K.[_ _ _ _ Dcformation and recrystallization of pylite _ ...
  • نمایش کامل مراجع