بررسی کانی شناسی و محیط تشکیل کانسار بوکسیت جاجرم

Publish Year: 1379
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,532

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI04_090

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1385

Abstract:

هدف این مطالعه بررسی محیط تشکیل و کانی شناسی افق (B) کانسار بوکسیت جاجرم در شمال غرب استان خراسان است. کوه زو در این ناحیه، از توالی کاملی از رسوبات پالئوزوییک تشکیل شده است که مهم ترین سازندهای آن سازند آهکی مبارک، سازند دولومیتی الیکا و سازند شیلی، ماسه سنگی و رسی شمشک است. در این منطقه دو افق بوکسیت وجود دارد:1) افق A مربوط به پرمین میانی که در مرز سازند مبارک و الیکا قرار دارد، 2) افق B مربوط به تریاس بالایی که در مرز فرسایشی الیکا و شمشک و در قاعده شمشک قرار دارد. در بعضی مناطق، در قاعده سازند شمشک، سنگ های بازالت آلکالی گزارش شده که نتیجه فاز کششی بعد از کوهزایی سیمرین پیشین است و متحمل ترین منشٱ برای بوکسیت می باشد. چینه شناسی منطقه، یک توالی رسوبی پیشرونده را نشان می دهد که بوکسیت در یک محیط حاشیه قاره ای رسوبگذاری کرده است که در اثر پیشروی دریا به محیط ساحلی دلتایی و دریایی کم عمق تبدیل شده است. مطالعه ی مقاطع نازک و صیقلی، بافتهای ائولیتی، پیزولیتی و دانه ریز را نشان می دهد. تجزیه های XRD، کانی های دیاسپور، هماتیت، کائولینیت، شاموزیت، و به مقدار کمتر آناتاز، روئیل، پیریت، کلسیت، مگنتیت،... را نشان می دهد. شرایط تشکیل کانی های اصلی فوق، اسیدی ضعیف تا بازی ضعیف (9-6:PH) و اکسیدان ضعیف، خنثی تا احیایی است. انحلالپذیری یون های آلومینیم در این محدوده از PH، به صفر می رسد و آلومینیم محلول به صورت کانی های اکسید و هیدروکسید نهشت می شود.

Authors

ساسان لیاقت

بخش زمین شناسی دانشگاه شیراز

رضا جعفرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • درویش زاده، علی، زمین‌شناسی ایران، نشر دانش [مروز، تهران 1370. ...
  • گزارش زمین‌شن'سی و تکتونیکی محذوده کانسار بوکسیت جاجرم، شرکت خاگ ...
  • Bardossy G. 1982, karst Bauxile "bduxite dcposits on carbonate rocks" ...
  • نمایش کامل مراجع