CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

Investigation of Personality Traits and Frequency of Personality Disorders in individuals with Stimulant and Opiate dependence.

عنوان مقاله: Investigation of Personality Traits and Frequency of Personality Disorders in individuals with Stimulant and Opiate dependence.
شناسه ملی مقاله: JR_JABS-10-1_023
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

والی اله اکبری - Department of Psychiatry, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran
پروین رحمتی نژاد - Department of Clinical Psychology,Forghani HospitalResearch Development Center, Qom University of Medical Sciences, Qom.Iran
آرمان ضرغامی - Department of Psychiatry, fasa, University of Medical Sciences, Fasa, Iran
داود محمدی - Department of Psychiatry, fasa, University of Medical Sciences, Fasa, Iran

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: در مفهوم ­پردازی ­های مربوط به اعتیاد، همواره نقش عناصر شخصیتی در پیدایش و تداوم وابستگی به مواد موردتوجه محققان بوده است. بر این اساس هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی اختلالات شخصیت و ویژگی­های شخصیتی سرشت و منش در افراد وابسته به مواد بود. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-مقطعی تعداد ۱۵۰ بیمار وابسته به مواد مراجعه­کننده به بیمارستان نکویی-فرقانی شهر قم و ۱۴۵ فرد سالم شاغل در این بیمارستان، به صورت نمونه­گیری در دسترس انتخاب شدند. دو گروه با استفاده از پرسشنامه بالینی چندمحوری میلون III و پرسشنامه سرشت و منش کلونینجر موردبررسی و مقایسه قرار گرفتند. داده­های به دست آمده با استفاده از روش­های آمار توصیفی و استنباطی (آنوا، آزمون تعقیبی توکی) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج: نتایج نشان داد که فراوانی اختلال شخصیت در افراد وابسته به مواد ۵۶% است. اختلال شخصیت مرزی با ۱۶%، شخصیت ضداجتماعی با ۱۴% و شخصیت اجتنابی با ۶۷/۶% به ترتیب بالاترین فراوانی را در بین گروه نمونه وابسته به مواد داشتند. همچنین به طورکلی افراد وابسته به مواد نسبت به گروه بهنجار نمرات بالایی در بعد نوجویی و نمرات پایین در بعد خود راهبری به دست آوردند. مصرف­کنندگان مواد مخدر تخدیری، در بعد اجتناب از آسیب، مصرف­کنندگان مواد محرک در بعد خود فراروی و افراد بهنجار در بعد پشتکار، نمرات بالاتری نسبت به گروه­های دیگر کسب کردند. نتیجه ­گیری: یافته­های پژوهش حاکی از فراوانی بالای اختلالات شخصیت در بین افراد وابسته به مواد بود. همچنین تحقیق حاضر نشان داد که بین اغلب ابعاد شخصیتی سرشت و منش در افراد وابسته به مواد و افراد بهنجار تفاوت معنی دار وجود دارد.

کلمات کلیدی:
Personality traits, Temperament and Character, Personality disorders, Opiate, Stimulants, ویژگی­های شخصیتی, سرشت و منش, اختلالات شخصیت, مواد مخدر, مواد محرک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1702494/