CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

Evaluation of the ZnO Nanoparticles Biosynthesized by Amaranthus Ruentus on the Expression of Apoptotic Genes (Bax and Bcl-۲) in Breast Cancer Cells (MDA-MB-۲۳۱)

عنوان مقاله: Evaluation of the ZnO Nanoparticles Biosynthesized by Amaranthus Ruentus on the Expression of Apoptotic Genes (Bax and Bcl-۲) in Breast Cancer Cells (MDA-MB-۲۳۱)
شناسه ملی مقاله: JR_JABS-9-4_012
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهسا بهجتی مقدم - Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
علی نعمتی - Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
پوران اردلان - Department of Chemistry, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: سرطان نوعی بیماری ژنتیکی ناشی از جهش در DNA است که باعث برهم خوردن الگوی تقسیم و تمایز سلول ها و درنهایت تشکیل نئوپلاسم می­شود. سرطان سینه یک بدخیمی شایع و به عنوان دومین عامل مرگ ومیر در زنان ۳۵ تا ۵۵ سال است. به دلیل مشکلات درمان های رایج مثل جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی و همچنین عدم دستیابی به نتایج مثبت در تومورهای متاستازی باعث شده تا به دنبال یافتن روش های جدید درمان باشیم. امروزه نانوتکنولوژی به ما در پیدا کردن و گسترش راه های درمانی نوین کمک کرده است. لذا، در این تحقیق به بررسی اثر آپوپتوزی نانو­ذره اکسید­روی سنتز شده به روش سبز توسط گیاه تاج خروس (Amaranthus cruentus) بر روی سلول­های سرطان سینه (MDA-MB-۲۳۱) پرداخته شده است. مواد و روش ها: نانوذرات اکسیدروی به روش سبز و توسط عصاره آبی برگ گیاه Amaranthus cruentus سنتز شد. اندازه و ویژگی های مورفولوژیکی آن به وسیله آزمایش DLS و روش های FESEM و TEM مشخص گردید. به منظور بررسی اثر نانوذرات اکسیدروی در القاء آپوپتوز، سلول ها پس از کشت در فلاسک­هایT۲۵  با غلظت­های مختلف نانوذرات (۱۵، ۳۰ و ۶۰ میکروگرم بر میلی لیتر) تیمار و پس از گذشت ۴۸ ساعت، تغییرات بیان ژن ­های Bcl-۲ و Bax به کمک تکنیک Real-time PCR ارزیابی شد. جهت آنالیز داده ها، از نرم افزار SPSS و روش one-way ANOVA استفاده گردید و مقایسه میانگین­ها با روش (LSD) انجام گرفت. نتایج: آزمایش DLS میزان متوسط اندازه نانوذرات اکسیدروی سنتز شده را حدود ۳۸-۳۰ نانومتر نشان داد. نتایج حاصل از بیان ژن به کمک تکنیک Real-time PCR نشان داد نانوذرات اکسیدروی سنتز شده از طریق کاهش بیان ژن آنتی­آپوپتوتیک Bcl-۲ و افزایش بیان ژن پروآپوپتوتیک Bax باعث القاء آپوپتوز در سلول­های MDA شده است. نتیجه گیری: با توجه به اثر نانوذره در القاء آپوپتوز می­توان ادعا کرد که نانوذره بکار گرفته شده دارای خصوصیت ضد سرطانی بوده و می­تواند پس از مطالعات تکمیلی به عنوان کاندیدایی جهت درمان سرطان درزمینه پزشکی و داروسازی معرفی گردد.

کلمات کلیدی:
Zinc oxide, Nanoparticle, Gene expression, Apoptosis, Breast Cancer, اکسیدروی, نانوذره, بیان ژن, آپوپتوز, سرطان سینه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1702529/