CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ارتباط نمایه و بار گلیسمی رژیم غذایی با سطح لیپیدهای سرم در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک

عنوان مقاله: بررسی ارتباط نمایه و بار گلیسمی رژیم غذایی با سطح لیپیدهای سرم در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-23-4_008
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرزانه شهردمی - کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
بیت اله علیپور - استاد گروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
الهام روح الهامی - کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
بهرام رشیدخانی - دانشیار گروه اپیدمیولوژی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: سندرم تخمدان پلی­کیستیک، یک اختلال اندوکرینی شایع در زنان است و مقاومت انسولینی از یافته­های بالینی این سندرم است که نقش مهمی در پیشرفت اختلالات لیپیدی ایفا می کند. نمایه و بار گلیسمی رژیم غذایی می­تواند روی لیپیدهای خون اثرگذار باشد. به دلیل محدودیت مطالعات انجام شده در این زمینه، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط نمایه و بار گلیسمی رژیمی و سطح لیپیدهای سرم در PCOS انجام گرفت. روش کار: این مطالعه مورد- شاهدی در سال ۱۳۹۵ بر روی ۴۵ زن مبتلا به PCOS و ۴۵ زن سالم در بیمارستان زنان محب یاس تهران انجام شد. دریافت غذایی با استفاده از سه پرسشنامه یادآمد غذایی ۲۴ ساعته ارزیابی و نمایه و بار گلیسمی با روش استاندارد محاسبه شد. پروفایل لیپیدی اندازه گیری و مقاومت انسولینی با استفاده از فرمول محاسبه گردید. اندازه گیری­های تن سنجی در تمام افراد انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۶) و آزمون های تی مستقل و آزمون همبستگی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین سطح سرمی کلسترول تام، مقاومت انسولین و میانگین نمایه گلیسمی در گروه بیمار به طور معناداری بیشتر از گروه سالم بود (۰۵/۰>p). بین بار گلیسمی با مقاومت به انسولین (۳۸۸/۰=r)، تری گلیسیرید (۴۰۱/۰=r) و HDL کلسترول (۳۷۱/۰- =r) در افراد بیمار ارتباط معناداری مشاهده شد (۰۵/۰>p). بین نمایه گلیسمی با شاخص­های بیوشیمیایی در افراد سالم و بیمار ارتباط معناداری مشاهده نشد (۰۵/۰
کلمات کلیدی:
بار گلیسمی, سطح لیپیدهای سرم, سندرم تخمدان پلی کیستیک, نمایه گلیسمی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1704021/