CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

آثار آیینیک شرط مذاکرات دوستانه بر حق دادخواهی یادداشتی بر دادنامه شماره ۱۴۰۰۶۸۳۹۰۰۰۷۸۵۱۱۶۹ مورخ ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ شعبه ۱۴۱ دادگاه عمومی حقوقی تهران (مجتمع ویژه رسیدگی به دعاوی تجاری تهران)

عنوان مقاله: آثار آیینیک شرط مذاکرات دوستانه بر حق دادخواهی یادداشتی بر دادنامه شماره ۱۴۰۰۶۸۳۹۰۰۰۷۸۵۱۱۶۹ مورخ ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ شعبه ۱۴۱ دادگاه عمومی حقوقی تهران (مجتمع ویژه رسیدگی به دعاوی تجاری تهران)
شناسه ملی مقاله: JR_RAAY-11-39_001
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسن محسنی - هیئت علمی دانشگاه تهران
حسین اسماعیلی - دانش آموخته دکترای حقوق خصوصی از دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
در برخی قرارداد ها، به هنگام تعیین شیوه های الزام آور حل و فصل اختلاف، شرط مذاکره دوستانه، به عنوان راهکاری مقدماتی برای رفع اختلاف نوشته می شود. طبعا چنانچه مذاکره انجام شود و اختلاف رفع نشود، حسب مورد، تردیدی در صلاحیت دادگاه یا داوری نیست. آنگاه که مذاکره انجام نمی شود و طرفین به دادگاه یا داوری مراجعه می کنند، این پرسش به میان می آید که آیا وجود شرط مذاکره دوستانه، مانعی برای رسیدگی است. در این نوشته، به مناسبت رای صادره از شعبه ۱۴۱ دادگاه حقوقی تهران (مجتمع تخصصی رسیدگی به دعاوی تجاری) که در آن به سبب انجام نشدن مذاکره دوستانه، قرار عدم استماع صادر شده است، آثار آیینی شرط مذاکره دوستانه بر حق اقامه دعوا و صدور قرار عدم استماع نقد و بررسی شده و راهکارهای جایگزین با توجه به تحلیل اقتصادی حقوق ارائه شده است.

کلمات کلیدی:
مذاکره, استماع, دعوا, قرار, دادرسی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1709122/