CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناخت الگو هنجارهای اجتماعی و نقش هم بستگی اجتماعی و ابعاد مرتبط با آن (مطالعه موردی: ساکنان و گردش گران استان مازندران)

عنوان مقاله: شناخت الگو هنجارهای اجتماعی و نقش هم بستگی اجتماعی و ابعاد مرتبط با آن (مطالعه موردی: ساکنان و گردش گران استان مازندران)
شناسه ملی مقاله: JR_JRMZ-6-19_004
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

وحید جان محمدی - برون سازمانی
قربانعلی ابراهیمی - برون سازمانی
سیده فاطمه اندرواژ - برون سازمانی

خلاصه مقاله:
هنجارها به عنوان یکی از مفاهیم علوم اجتماعی زمینه ساز و فراهم کننده نظم اجتماعی هستند. از این رو نیاز است به این مفهوم توجه ویژه ای شود. هنجار معادل واژه ی لاتین نرم است و منظور از آن قانون، قاعده یا شیوه ای است که در کارها بدان رجوع می شود. واژه ی نرم اصطلاحا معنی قاعده و قانونی به خود گرفته که باید هدایت و رهبری رفتار انسان را تنظیم کند. در این تحقیق این سوالات را دنبال می کنیم: الگوی هنجارهای اجتماعی در سواحل مازندران چه ویژگی هایی دارد؟ هم بستگی اجتماعی و ابعاد آن به چه میزان می تواند تغییرات در پایبندی به هنجارها را تبیین کند؟ در بخش هنجارهای اجتماعی به عنوان متغیر وابسته، از تئوری الستر (۱۹۸۹) برای تبیین بهتر مفهوم هنجار سود جسته می شود و در بخش متغیر مستقل از هم بستگی اجتماعی و ابعاد آن از نظریه چلبی سود جسته ایم. از لحاظ روش شناسی، برای این موضوع با روش پیمایشی و ابزار پرسش نامه از ۶۰۰ نفر گردش گر و ساکن استان مازندران که به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند، اطلاعات لازم گردآوری شد. برای اطمینان از اعتبار پرسش نامه، از اعتبار صوری و جهت بررسی روایی پرسش نامه از آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که ابعاد تعلق به جمع، احساس دوستی و هویت ملی بر متغیر وابسته (پایبندی به هنجار اجتماعی)، بیش ترین تاثیر را به ترتیب با ضرایب استاندارد ۲۷/۰، ۲۰/۰ و ۱۳/۰ داشته اند و بین بعد اعتماد درون گروهی با پایبندی به هنجارها نیز ارتباط معناداری دیده نشده است.

کلمات کلیدی:
هنجار, شناخت الگوی اجتماعی هنجارها, هم بستگی اجتماعی, ساکنان استان مازندران, گردش گران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1709625/