کارآیی تصفیه خانه پساب مجتمع پتروشیمی شازند و امکان سنجی استفاده مجدد از پساب آن در سال ۱۳۹۴
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 195
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-16-11_005
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1402
Abstract:
چکیده
زمینه و هدف: پساب صنایع پتروشیمی حاوی انواع ترکیبات سمی است ولی در صورت تصفیه مناسب، امکان استفاده مجدد از پساب آن وجود خواهد داشت. هدف مطالعه حاضر بررسی کارآیی تصفیهخانه پساب مجتمع پتروشیمی شازند و امکان سنجی استفاده مجدد از پساب آن در آبیاری فضای سبز و برج های خنککننده بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی، نتایج آزمایشات انجام شده توسط واحد آزمایشگاه مجتمع پتروشیمی شازند مربوط به سال ۱۳۹۴ مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفت، سپس امکان استفاده مجدد از پساب آن در آبیاری فضای سبز و برج های خنککننده بررسی شد. مقادیر COD (اکسیژن شیمیایی مورد نیاز)، TSS (کل جامدات معلق)، Fecal Coliform (کلیفرم مدفوعی)، Total Coliform (کلیفرم کل)، کدورت و کلر آزاد پساب خروجی حوض کلرزنی و میزان سیلیس، قلیائیت، سختی کلسیم، سولفات، COD، هدایت الکتریکی و آهن در پساب خروجی واحد الکترودیالیز معکوس (electro dialysis Reverse) اندازه گیری گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد حداکثر کارآیی تصفیهخانه در حذف COD ۹۸ درصد می باشد. مقادیر پارامترهای پساب خروجی حوض کلرزنی با استانداردهای محیط زیست ایران جهت آبیاری فضای سبز منطبق بوده و پساب تصفیه شده در واحد الکترودیالیز با داشتن حداکثر ۱۲/۰ میلیگرم بر لیتر آهن، ۱۲۶ میلی گرم بر لیتر سولفات و هدایت الکتریکی ۶۹۵ میکروزیمنس بر سانتی متر برای مصارف برج های خنککننده مناسب بود.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد می توان از پساب حوض کلرزنی جهت آبیاری فضای سبز و از پساب تصفیه شده در خروجی واحد الکترودیالیز معکوس در برج های خنککننده استفاده کرد.
واژه های کلیدی: پساب پتروشیمی، شازند، استفاده مجدد، الکترودیالیز معکوس
Keywords:
Authors
رضا شکوهی
دانشگاه علوم پزشکی همدان
حلیمه الماسی
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
فهیمه زمانی
دانشگاه علوم پزشکی همدان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :