CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی کارایی دو نرم افزار HEC-RAS۲D و CCHE-۲D در پهنه بندی سیلاب ناشی از شکست سد و مدیریت ریسک سیلاب (مطالعه موردی: سد بارون)

عنوان مقاله: ارزیابی کارایی دو نرم افزار HEC-RAS۲D و CCHE-۲D در پهنه بندی سیلاب ناشی از شکست سد و مدیریت ریسک سیلاب (مطالعه موردی: سد بارون)
شناسه ملی مقاله: JR_IJMT-10-1_005
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

بهرام سعیدی فرزاد - گروه مهندسی عمران- دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
نازیلا کاردان - گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران.
مصطفی سلمانی - دانشگاه شهید مدنی آذربایجان گروه مهندسی عمران

خلاصه مقاله:
سد بارون در جنوب شهرستان ماکو، بر روی رودخانه زنگمار احداث شده است. در این تحقیق با استفاده از مدل-های دوبعدی HEC-RAS و CCHE۲D مدل سازی شکست سد و روند یابی جریان سیلابی ناشی از شکست سد خاکی بارون ماکو انجام یافته و در ادامه پهنه ی عمق و سرعت جریان ارائه شده است. در مقایسه ی دو نرم افزار می-توان گفت در نرم افزار HEC-RAS تعداد نقاط در نظر گرفته شده در یک مقطع محدود است و نرم افزار تنها تعداد ۳۰۰ نقطه را قادر است در یک بازه شناسایی کند ولی در نرم افزار CCHE۲D چنین محدودیتی ازنظر شبکه بندی وجود نداشته و می توان مقطع عرضی را تا چندین کیلومتر گسترش داد. بیشترین اختلاف ازنظر زمان در رسیدن پیشانی موج مربوط به بازه ی آخر، انتهای شهر ماکو، بوده و دلیل آن وسیع تر کردن عرض شبکه مش بندی است. در انتهای شهر ماکو به دلیل پایین بودن ضریب زبری مانینگ و همچنین هموار بودن مسیر منطقه عمق آب کاهش پیداکرده و بیشتر در مقطع عرضی گسترش می یابد. بیشترین مناطقی که احتمال به زیر آب رفتن دارند، مناطق روستای قلعه جوق و شهرک ولیعصر می باشند. طبق پهنه ی شاخص مخاطره خطر سیلاب در اکثر نواحی منطقه ۱۰۰ بوده که نشان می دهد در صورت رخداد شکست سد، میزان خسارات جانی و مالی بسیار بالا خواهد بود.

کلمات کلیدی:
شکست سد, پهنه بندی سیلاب, سد بارون, شهر ماکو, شاخص مخاطره, نرم افزار CCHE۲D

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1713447/