CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل مفهوم معنویت در پرستاری

عنوان مقاله: تحلیل مفهوم معنویت در پرستاری
شناسه ملی مقاله: JR_IJNIU-28-93_012
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

نغمه رزاقی - Doctoral candidate in nursing education, School of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical Sciences, Tehran.Iran. AND Instructor, Faculty of Nursing & Midwifery. Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
فروغ رفیعی - Professor, Nursing Care Research Center. Dept. of Medical Surgical Nursing, School of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran. ( Corresponding Author). Tel: +۹۸ ۲۱ ۸۸۲۰۱۸۸۰ Email: rafiee.f@iums.ac.ir
سرور پرویزی - Professor; Faculty of Nursing & Midwifery. Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
اکرم السادات سادات حسینی - Assistant Professor, Faculty of Nursing & Midwifery. Tehran, University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

خلاصه مقاله:
چکیده زمینه و هدف: معنویت یک پدیده جهانی است و هر انسانی آن را تجربه می کند. پرستاران پیش از پرداختن به امر مراقبت، نیاز به درک مشترکی از معنویت دارند. با این حال در تعریف و خصوصیات این مفهوم در پرستاری ابهام و عدم توافق وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف واضح سازی و کاهش ابهامات معنایی موجود در مفهوم معنویت برای دستیابی به یک تعریف یکسان، روشن و قابل درک در پرستاری صورت پذیرفت. روش بررسی: در این مطالعه به منظور تحلیل مفهوم از مدل هشت مرحله ای واکرواوانت ۲۰۰۵ استفاده شد. بدین ترتیب که پس از مرور گسترده منابع در محدوده زمانی ۲۰۱۵-۲۰۰۰، ۴۲ مقاله مرتبط با مفهوم مورد نظر وارد مطالعه شده و بر آن اساس تعاریف، کاربردها، ویژگیها، پیشایندها، پسایندها و ارجاعات تجربی مفهوم معنویت در پرستاری استخراج شد. یافته ها: طبق تحلیل انجام شده، معنویت در پرستاری به عنوان یک پدیده متافیزیکی و یا متعالی، دارای ویژگی های فردی، ذهنی و تجربه درونی و نیروی هماهنگ کننده ابعاد دیگر وجودی، جستجو برای معنا و مقصود زندگی و ارتباطات معنی دار (فردی، بین فردی و فرا فردی (خدا یا قدرت برتر) می باشد. معنویت پسایندهایی چون سلامتی و یا بهبودی از رنج، سازگاری، آرامش، امید و در تهایت تعالی فرد را به دنبال خواهدداشت .تعریف معنویت با توجه به دیدگاه فلسفی انسان محوری (وسکولار) یا خدامحوری تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. در نهایت بر اساس یافته ها یک مدل ارائه شده است. نتیجه گیری کلی: مفهوم معنویت با توجه به زمینه فلسفی و فرهنگی معانی مختلفی دارد. و در واقع مفهومی است که کاملا وابسته به زمینه می باشد. تحقیقات بیشتری بخصوص در بستر اسلامی- ایرانی در این زمینه پیشنهاد می شود.

کلمات کلیدی:
Spirituality, Nursing, Concept analysis, Walker and Avant, معنویت, پرستاری, تحلیل مفهوم, واکرواوانت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1713801/