CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شیمی کانی و دما-فشارسنجی متابازیت های نئوپروتروزوئیک پسین مجموعه دگرگونی– آذرین جنوب دو چاه (جنوب شرق شاهرود)

عنوان مقاله: شیمی کانی و دما-فشارسنجی متابازیت های نئوپروتروزوئیک پسین مجموعه دگرگونی– آذرین جنوب دو چاه (جنوب شرق شاهرود)
شناسه ملی مقاله: JR_IJCM-28-1_016
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

مژگان رضایی - دانشگاه صنعتی شاهرود
محمود صادقیان - دانشگاه صنعتی شاهرود
حبیب الله قاسمی - دانشگاه صنعتی شاهرود
پاپا دوپائلولامبرینی - دانشگاه آریستوتل

خلاصه مقاله:
مجموعه­ دگرگونی-آذرین نئوپروتروزوئیک پسین در جنوب دوچاه یکی از مجموعه­های پی­سنگی ایران در جنوب­شرق شاهرود و در کرانه شمالی پهنه ساختاری ایران مرکزی واقع شده است. این مجموعه دربردارنده طیف ترکیبی گسترده­ای از سنگ­های دگرگونی چون متابازیت­، متاپلیت­، متاکربنات و متاپسامیت­ است که میزبان سنگ­های آذرین لوکوگرانیتی و بیوتیت­گرانیتی هستند. سنگ­های­ مادر متابازیت­ها شامل روانه­های ­بازالتی زیردریایی، دسته دایک­های دیابازی و توده­های نفوذی گابرودیوریتی کوچک مقیاس بوده­اند که در مسیر یک دگرگونی ناحیه­ای بارووین فشار بالا، به شیست­سبز، آمفیبولیت و گارنت­آمفیبولیت دگرگون­ شده­اند. برآوردهای دما-فشارسنجی بر پایه تجزیه شیمیایی نقطه­ای آمفیبول­ها و پلاژیوکلاز­های همزیست در این متابازیت­ها، گستره دمایی ۳۸۷ تا ۶۳۶ درجه سانتیگراد و فشار ۷/۲  تا ۱۱ کیلوبار را برای توقف تبادل و تعادل نهایی آنها مشخص کرده است. این شرایط بیانگر برقرار بودن یک نظام دگرگونی نوع بارووین فشار بالا در رخداد کوهزادی کادومین در سرزمین­های گندوانایی ایران در شرایط دما و فشار رخساره­های شیست­سبز تا آمفیبولیت بالایی است.

کلمات کلیدی:
Mineral chemistry, thermobarometry, metabasite, Neoproterozoic, Do-Chah, Shahrood., شیمی کانی؛ دما-فشارسنجی؛ متابازیت؛ نئوپروتروزوئیک؛ دوچاه؛ شاهرود.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1714595/