CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

کاربرد شیمی کانی های آمفیبول و پلاژیوکلاز در بررسی خاستگاه و زمین دما- فشارسنجی گرانیتوئید جبال بارز (بم، استان کرمان)

عنوان مقاله: کاربرد شیمی کانی های آمفیبول و پلاژیوکلاز در بررسی خاستگاه و زمین دما- فشارسنجی گرانیتوئید جبال بارز (بم، استان کرمان)
شناسه ملی مقاله: JR_IJCM-26-3_017
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

شیرین بهپور - Shahid Bahonar University of Kerman
عباس مرادیان - Shahid Bahonar University of Kerman
حمید احمدی پور - Shahid Bahonar University of Kerman

خلاصه مقاله:
گرانیتوئید جبال­بارز به سن الیگوسن در جنوب­شرقی شهرستان بم، و جنوب­شرقی کمربند ماگمایی ارومیه-دختر واقع است. براساس بررسی­های سنگ­شناسی، این توده شامل تونالیت، گرانودیوریت، گرانیت و ­گرانیت قلیایی است که کانی­های اصلی کوارتز، پلاژیوکلاز، آمفیبول، بیوتیت و فلدسپارقلیایی تشکیل ­دهنده­ی آن­هاست. آلبیت پلاژیوکلازها از ۳۸/۳۸ تا ۲۶/۶۷ درصد و ترکیب آن­ها از الیگوکلاز تا آندزین است. آمفیبول ­ها کلسیمی هستند و ترکیب آن­ها از مگنزیوهورنبلند تا چرماکیت تغییر می­کند که مشخصه­ی I بودن توده است. مقدار Na۲O و ماهیت آهکی-قلیایی آمفیبول­ها نشان از نظام زمین­ساخت فرورانشی و مقادیر Al۲O۳، TiO۲ و Mg#  آمفیبول­ها نشان از آمیزش منابع پوسته­ای و گوشته­ای در تشکیل ماگمای مولد دارند. بررسی زمین­فشارسنجی، میانگین فشار تبلور هورنبلند را ۲ کیلوبار و دماسنجی برپایه مقدار آلومینیوم آمفیبول و زوج کانی هورنبلند- پلاژیوکلاز، میانگین دمای تبلور را ۸۰۰ درجه سانتی­گراد برآورد می­کند. سنجش گریزندگی اکسیژن این توده، اکسیده بودن ماگمای مولد را نشان می­دهد.

کلمات کلیدی:
Geothermobarometry, amphibole, plagioclase, Jebal-E-Barez granitoid, Bam., دما- فشارسنجی؛ آمفیبول؛ پلاژیوکلاز؛ گرانیتوئید جبال بارز؛ بم.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1714707/