CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نقش سیستم های هوشمند در کنترل ترافیک خطوط مترو

عنوان مقاله: نقش سیستم های هوشمند در کنترل ترافیک خطوط مترو
شناسه ملی مقاله: ECICONFE07_184
منتشر شده در هفتمین همایش بین المللی مهندسی برق، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی میرزایی زنجیرانی - کارشناسی رشته برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمند ، کارشناس نت برق قطار و درزین قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.
رامین رستمی - کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی الکترونیک موسسه آموزش عالی پاسارگاد شیراز ، کارشناس سیگنالینگ – امور ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.
احمد ربانی نژاد - کارشناسی ارشد رشته الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون ، کارشناس سیگنالینگ قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر با هدف نقش سیستم های هوشمند در کنترل ترافیک خطوط مترو صورت گرفته است و به منظور این هدف از روش توصیفی – تحلیلی استفاده شده است. این مقاله پس از بررسی ضرورت گرایش به فن آوری های نوین درعرصه حمل و نقل ریلی شهری و از دیدگاه مدیریت شهری، به تعریف سیستم های هوشمند حمل ونقل، نحوه عملکرد، معماری، انواع خدمات و معرفی زیرسیستم های مرتبط یا سیستم مذکور خواهدپرداخت. با توجه به اینکه یکی از مشکلات زندگی بشر امروز ازدحام جمعیت و عدم توانایی زیرساخت های شهری در پاسخگویی به نیاز آنها می باشد. ازجمله زیرساخت های مهمی که تحت تاثیر این مهم قرار می گیرد زیرساخت حمل و نقل می باشد. از طرفی امروزه افزایش تسهیلات حمل ونقل از طریق روش های مرسوم به دلیل نیاز به سرمایه گذاری کلان و زمان زیاد جهت اجرا نمی تواند به عنوان راهکاری مناسبی واساسی محسوب گردد. لذا درسال های اخیرگرایش به استفاده از مکانیزم هایی جهت بهره گیری از فناوری های نوین، استفاده بهینه از منابع موجود، ابتکار عمل و استفاده از تکنیک های مدیریت ترافیک شهری در اغلب کشورها، به عنوان بهترین راهکارها مورد توجه مدیران ترافیک کلان شهرها قرارگرفته است. یکی از جدیدترین و موثرترین راهکارهای مدیریت ترافیک که از فن آوری اطلاعات نشات می گیرد ایده بکارگیری سیستم های هوشمند حمل ونقل (ITS) است که می تواند در راستای تحقق حمل و نقل ریلی شهری الکترونیکی افق تازه ای برای دستیابی به تحرک پویا و روان درجامعه ارتباطی و اطلاعات و ارائه خدمات بهتر به شهروندان ایجاد نماید. کنترل ترافیک در حمل ونقل ریلی به خصوص در سیستم های ریلی درون شهری مانند،حمل ونقل ریلی و مترو و مونوریل وغیره بسیار حائز اهمیت بوده و باید توانایی ها و قابلیت های ویژه ای داشته باشد تا بتوان با بهره گیری از آن گردونه ترافیکی تک خطه ریلی را با برنامه زمان بندی دقیق، کنترل و هدایت کرد. نتایج نشان داد که کنترل ترافیک در حمل ونقل ریلی به خصوص در سیستم های ریلی درون شهری مانند، حمل ونقل ریلی و مترو و مونوریل وغیره بسیار حائز اهمیت بوده و باید توانایی ها و قابلیت های ویژه ای داشته باشد تا بتوان با بهره گیری از آن گردونه ترافیکی تک خطه ریلی را با برنامه زمان بندی دقیق، کنترل و هدایت کرد.

کلمات کلیدی:
سیستم های هوشمند ، کنترل ترافیک، قطار درون شهری ، خطوط مترو.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1716182/