CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مدل توسعه فعالیت بدنی کارکنان شرکت فولاد مبارکه

عنوان مقاله: مدل توسعه فعالیت بدنی کارکنان شرکت فولاد مبارکه
شناسه ملی مقاله: JR_TKJ-15-2_007
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

مجتبی لطفی فروشانی - Department of Physical Education and Sports Science, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran.
مهدی سلیمی - Associate professor in sport management, Sport sciences Faculty, University of Isfahan, Isfahan, Iran.
مینا مستحفظیان - Associate professor in sport management, Sport medicine research center, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
محمد سلطان حسینی - Associate professor in sport management, Sport sciences Faculty, University of Isfahan, Isfahan, Iran.

خلاصه مقاله:
مقدمه: سرمایه انسانی از جمله مهمترین منابع یک سازمان محسوب می شود و در نتیجه تلاش سازمان ها درجهت افزایش بهره وری آن هااست. از آنجایی که سلامت کارکنان بر این امر کمک می کند، هدف از این مطالعه تعیین مدل توسعه فعالیت بدنی کارکنان شرکت فولاد مبارکه در نظرگرفته شده است. روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی است. از نوع پژوهش های اکتشافی و کاربردی است و به حل مسئله در شرکت فولاد مبارکه اصفهان کمک می کند. جامعه آماری در این پژوهش در بخش کیفی شامل کلیه متخصصان، مدیران و کارشناسان شرکت فولاد مبارکه و همچنین اعضای هیات علمی مطلع است که در زمینه سیاست گذاری منابع انسانی و مدیریت ورزشی دارای تخصص یا سابقه تجربی بوده اند. همچنین در بخش کمی، کلیه کارکنان شرکت فولاد مبارکه جامعه آماری پژوهش را تشکیل دادند. ابزار پژوهش در بخش کیفی و کمی محقق ساخته و براساس مولفه های استخراج شده به ترتیب از مطالعات کتابخانه ای و نتایج حاصل از مصاحبه ها بوده است. روایی با روش صوری و پایایی نیز از طریق بازآزمون مورد تایید قرار گرفت. تحلیل داده ها به کمک نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه ۲۶ و اسمارت پی ال اس انجام شده است. نتایج: ارزیابی الگوی به دست آمده با استفاده از شاخص های برازش مدل نشان داده است که الگو مناسب بوده است (SRMR، ۱۸۶/۰، کای اسکوور، ۲۵۶/۳۴۱ و NFI ،۸۷۰/۰). همچنین ابعاد نهائی الگو شامل محیط روانی اجتماعی باابعاد ترویج ورزش و فعالیت بدنی و تشویق و حمایت، محیط فیزیکی با ابعاد فراهم سازی زیرساخت و شرکت فعال، منابع سلامت با ابعاد همسویی برنامه ها و ارزیابی و نظارت و مشارکت شرکت با ابعاد مدیریت و برنامه ریزی به دست آمد. نتیجه گیری: در نظرگرفتن برنامه جامع سلامت، در نظرگرفتن تقویم و برنامه منظم ورزشی، فرهنگسازی و تشکیل تیم ورزشی با محیطی پویا، نظارت بر دستورالعمل های مرتبط، اجبار کارکنان به ارزیابی سلامت جسمانی و نظارتی بر پیشرفت برنامه های توسعه فعالیت بدنی، حمایت مدیران، اختصاص سرانه ورزشی مناسب و ارگونومی اتاق های کنترل و تجهیزات مربوطه همانند صندلی ها و کامپیوترها و مواردی مثل میزان روشنایی و حتی سرانه فضای اختصاصی برای کارکنان و تشویق کارکنان می تواند از نتایج پیاده سازی الگوی این پژوهش باشد.

کلمات کلیدی:
Organizational productivity, Employee health, Mobarakeh Steel Company, Employee sports activity, بهره وری سازمانی, سلامت کارکنان, شرکت فولاد مبارکه, فعالیت ورزشی کارکنان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1718921/