CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی پتانسیل های شهرداری منطقه دو شیراز جهت نیل به موازین توسعه و شهرسازی پایدار (به کمک تحلیل زوجی Exertchoice)

عنوان مقاله: شناسایی پتانسیل های شهرداری منطقه دو شیراز جهت نیل به موازین توسعه و شهرسازی پایدار (به کمک تحلیل زوجی Exertchoice)
شناسه ملی مقاله: ICCACS05_0939
منتشر شده در پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

راضیه ستاری نژاد - کارشناس خدمات فنی و مهندسی شهرداری منطقه دو شیراز، شیراز، ایران

خلاصه مقاله:
توسعه شهری تابع شناخت اصول شهرسازی میباشد به گونه ای که این مهم به صورت یک مسئله و فعالیت مهم درمدیریت شهری و توسعه محلی و مدیریت اجرایی و ساخت در شهرها در آمده است، این فعالیتهای شهری، تغییراتفضایی و کاربری های گسترده ای را برای شهرها بوجود آورده است. در واقع ویژگی های منحصر به فرد شهرها باعث اینشده که توسعه شهری متفاوتتر از سایر گروه های شهرسازی باشند. امروزه توسعه شهری نقش مهمی از نظر فرهنگی درجریان های شهرسازی و انطباق این شهرها با جهانی شدن و به روز شدن شهرها دارد. شناخت عناصر بنیادی گردشگریاز دیدگاه شهرسازی نظیر بوستان ها، مکان های تاریخی، گنجینه ها، موزه ها، مهمان سراها، بازارها و فروشگاه ها و غذاسراها از عناصر بنیادی گردشگری است. با توجه به لزوم توسعه پایدار شهری از دیدگاه شهرسازی و اینکه مدیریت اجراییو ساخت میتواند باعث توسعه صنعت گردشگری باشد و با توجه به اینکه مطالعاتی که در ایران و با توجه به ویژگیهایخاص گردشگری از جمله مذهبی و تاریخی و ...، هنوز هم انگشت شمار است و توجه به این نکته که مطالعات مربوط بهشهرسازی و توسعه پایدار شهری بر پایه توسعه گردشگری بسیار اندک صورت گرفته است و همچنین در شهر شیراز کهیکی از شهرهای ایران با پتانسیلهای گردشگری مطلوب می باشد، صورت نگرفته است، بنابراین مطالعه حاضر با هدفپاسخ دادن به این سوال انجام میپذیرد که توسعه پایدار شهرسازی شیراز با تاکید بر پتانسیل های پیدا و پنهان تابع چهعواملی است؟ و اهمیت هر عامل به چه مقدار است. برای این مهم ابتدا تلاش شده است که به شناخت و رتبه بندی عواملتوسعه پایدار شهری شهر شیراز پرداخته شود و سپس مجموعه معیارهایی نظیر به کمک مدل تحلیل سلسله مراتبیمورد تحلیل قرار گیرد. برای این مهم فاکتورهای موثر توسط تحلیل سلسله مراتبی (AHP) با مدلهای ExpertChoiceو SPSS مورد استفاده قرار گرفته است. شایان ذکر است که جامعه هدف افراد حقیقی و حقوقی خبره شامل اساتید ودانشگاهیان، متخصصان حوزه توسعه پایدار شهری بودند که به عنوان خبرگان جهت توزیع پرسنامه و تحصیل و تحلیلداده ها مورد استفاده قرار گرفتند. در نهاینت نتایج در قالب جداول و نمودارهای مختلفی ارائه شده است.

کلمات کلیدی:
شناسایی پتانسیل های شهری، موازین توسعه و شهرسازی پایدار، اصول شهرسازی، فعالیت های شهری، کلانشهر شیراز، تحلیل زوجی Exertchoice

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1721497/