CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مطالعات سند ملی آمایش سرزمین تغییرات اقلیمی (جلد اول- آثار و پیامدهای بر سیاستها و برنامه های آمایش سرزمین)

عنوان مقاله: مطالعات سند ملی آمایش سرزمین تغییرات اقلیمی (جلد اول- آثار و پیامدهای بر سیاستها و برنامه های آمایش سرزمین)
شناسه ملی مقاله: null
منتشر شده در مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرزام پوراصغر سنگاچین

خلاصه مقاله:

بسیاری از دانشمندان و در حال حاضر بسیاری از اقتصاددانان بر این باورند که محدودیت بعدی که جهان باید با آن مقابله کند، اثر حاصل از انتشار گازهای گلخانهای یا تغییرات آب و هوای جهان است. سیستم آب و هوای کره زمین در ابعاد جهانی و منطقهای تغییر کرده است که بخشی از این تغییرات به فعالیتهای انسانی نسبت اشاره به این موضوع دارد که آب و هوای جهانی در اثر «تشدید اثر گازهای گلخانه ای» داده میشود. اصطلاح افزایش غلظت گازهای گلخانهای ناشی از فعالیتهای انسانی در حال تغییر است. به موازات افزایش مصرف انواع سوختهای فسیلی، میزان انتشار گاز دیاکسید کربن به عنوان مهمترین گاز گلخانهای افزایش قابل ملاحظهای یافته است.
مطالعات و بررسیهای گستردهای که در سطح جهان انجام شده بیان میکنند که تغییرات منطقهای اخیر در دمای کره زمین، پیامدهای انکارناپذیری برای نظامهای فیزیکی و زیستی کره زمین در پی داشته است که جمهوری اسلامی ایران نیز از این پیامدها مصون نبوده و در حال حاضر با چالشهای زیادی روبهرو است که در آینده این چالشها افزایش خواهد یافت. تفکیک پیامدهای تغییر آب و هوا بر نظامهای اجتماعی و اقتصادی از افزایش دفعات وقوع سیل و خشکسالی به شدت تاثیر پذیرفتهاند. سیستم آب و هوای کره زمین، در ابعاد جهانی و منطقهای تغییر کرده است که بخشی از این تغییرات به فعالیتهای انسانی نسبت داده میشود که از مهمترین این تغییرات میتوان موارد زیر را برشمرد:
....



صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1721615/