CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مطالعه شرایط محیطی حاکم بر محوطه های باستانی با تاکید بر آنالیز اندازه رسوبات رودخانه (مطالعه موردی: تپه باستانی میمنت آباد و مافین آباد)

عنوان مقاله: مطالعه شرایط محیطی حاکم بر محوطه های باستانی با تاکید بر آنالیز اندازه رسوبات رودخانه (مطالعه موردی: تپه باستانی میمنت آباد و مافین آباد)
شناسه ملی مقاله: JR_NQUA-2-1_004
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهران مقصودی
سید محمد زمانزاده
اصغر نویدفر
ایوب محمدی
روح اله یوسفی زشک

خلاصه مقاله:
در سال های اخیر مطالعات ژئومورفولوژی با رویکرد زمین باستان شناسی با هدف بررسی زمینه های ظهور و فروپاشی تمدن ها و نیز عوامل موثر بر آنها جهت پیدا کرده است. در این پژوهش از دستگاه غربال برای دانه سنجی ذرات بالای ۶۳ میکرون و برای ذرات زیر ۶۳ میکرون از روش پیپت و از نرم افزار گرداستیت برای تحلیل آماری رسوب ها بهره گرفته شد. در کنار آن از نتایج کانی شناسی رسی، کلسیمتری و رنگ نیز استفاده شد. بر اساس نتایج گرانولومتری رودخانه کرج در دو بازه زمانی تغییر بستر داده و رسوبات مربوط به دشت سیلابی برجای گذاشته است. ساکنین تپه مافین آباد با توجه به اینکه با فاصه بیشتری نسبت به کانال استقرار پیدا کرده بودند، به نظر می رسد متروکه شدن این سکونتگاه بصورت ناگهانی تحت سیلاب رودخانه نباشد. در مقابل ساکنین تپه میمنت آباد بدلیل استقرار در فاصله کم  نسبت به رودخانه تحت تاثیر رژیم رودخانه قرار گرفته اند. بر اساس نتایج کانی شناسی رسی قبل از استقرار ساکنین شرایط آب و هوایی گرم با میزان آبشویی متوسط بر منطقه حاکمیت داشته است. بطور کلی بدلیل نقش ناهمواری های بین رودخانه شور و کرج در جابجایی عرضی بستر رودخانه کرج، ساکنین تپه میمنت بیشتر متاثر شده اند.   ۱-  Gradistat

کلمات کلیدی:
Ancient cluster, Environmental changes,  Karaj River, Sediment analysis., تپه باستانی, تحلیل رسوب, تغییرات محیطی, رودخانه کرج.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1727593/