CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی میزان رعایت کدهای اخلاق حرفه ای مامایی توسط ماماهای شاغل در بخش های زنان و زایشگاه ها و برخی عوامل مرتبط با آن در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سال ۱۳۹۵

عنوان مقاله: بررسی میزان رعایت کدهای اخلاق حرفه ای مامایی توسط ماماهای شاغل در بخش های زنان و زایشگاه ها و برخی عوامل مرتبط با آن در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سال ۱۳۹۵
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-21-3_008
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهسا شاعلی - دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
محسن شهریاری - دانشیار گروه پرستاری سلامت بزرگسالان، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
مهشید عبدی شهشهانی - مربی گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: رعایت اصول اخلاقی، یکی از مولفه های اصلی در حرفه مامایی می­باشد که بر عملکرد شخصی، حرفه­ای و عملکرد اجتماعی آنان تاثیر می­گذارد و از آن جایی که پایبندی و رعایت اصول اخلاق حرفه ای، تیم مراقبت و درمان را متعهد و مسئولیت پذیر می کند، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان رعایت کدهای اخلاق حرفه­ای مامایی توسط ماماهای شاغل در بخش­های زنان و زایشگاه­ها و برخی عوامل مرتبط با آن در بیمارستان­های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. روش کار: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال ۱۳۹۵ بر روی ۴۲ مامای شاغل در زایشگاه­ها و ۳۱ ماما در بخش­های زنان بیمارستان­های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. ابزار گردآوری داده­ها، پرسشنامه خودگزارش دهی شامل دو بخش: مشخصات فردی و پرسشنامه محقق ساخته رعایت کدهای اخلاق حرفه­ای با مقیاس لیکرت پنج رتبه­ای بود. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۸) و آزمون تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن و آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی­دار در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین نمره کل میزان رعایت کدهای اخلاق حرفه­ای در ماماهای شاغل در زایشگاه ۷/۱۴±۵/۸۰ و در ماماهای شاغل در بخش زنان ۰۲/۱۲±۱/۸۵ گزارش شد. بر اساس نتایج ضریب همبستگی اسپیرمن، نمره رعایت کدهای اخلاقی با میزان اطلاع از کدهای اخلاقی حرفه مامایی ارتباط مستقیم داشت (۲۷۳/۰=r، ۰۲/۰=p). نتیجه گیری: یافته های مطالعه بر افزایش دوره های آموزشی کدهای اخلاق حرفه ای به ماماهای شاغل در بخش های زنان و زایشگاه ها تاکید می نماید.

کلمات کلیدی:
اخلاق, اخلاق حرفه ای, کدهای اخلاق حرفه ای, ماما

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1727815/