CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه دریافت های غذایی و شاخص توده بدنی پیش از بارداری، در زنان مبتلا به سقط جنین خودبه خودی و زنان با بارداری موفق

عنوان مقاله: مقایسه دریافت های غذایی و شاخص توده بدنی پیش از بارداری، در زنان مبتلا به سقط جنین خودبه خودی و زنان با بارداری موفق
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-20-10_005
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

شیرین امینی - دانشجوی دکترای تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
سیما جعفری راد - استادیار گروه تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه و بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
حورا محسنی - دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
هاجر احسانی - دانشجوی کارشناسی بهداشت، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران.
لادن حجازی - کارشناس مامایی، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران.
ناهید فقهی - کارشناس مامایی، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: سقط خودبه خودی یا از دست دادن بارداری، به از دست رفتن جنین قبل از هفته بیستم حاملگی اطلاق می شود. این احتمال وجود دارد که دریافت­های غذایی با وقوع سقط خودبه خودی در ارتباط باشد، لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه­ شاخص توده بدنی و دریافت­های غذایی در زنان مبتلا به سقط خودبه خودی و زنان با دوران بارداری موفق انجام شد. روش کار: این مطالعه مورد- شاهدی در سال ۱۳۹۵ بر روی ۴۵ زن مبتلا به سقط جنین خودبه خودی (مورد) و ۱۱۲ زن با تولد نوزاد سالم و ترم (شاهد) مراجعه کننده به بیمارستان زنان و زایمان فریده بهبهانی، واقع در شهرستان بهبهان انجام شد.افراد توسط پرسشنامه بسامد خوراک مختصر، در زمینه دریافت­های غذایی بارداری اخیر مورد پرسش قرار گرفتند. وزن پیش از بارداری و قد، با مراجعه به پرونده­های بهداشتی استخراج و شاخص توده بدنی محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۰) و آزمون های تی مستقل یا من ویتنی و کای دو انجام شد.میزانp کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: زنان مبتلا به سقط خودبه خودی به طور معنی داری وزن و شاخص توده بدنی بالاتری داشتند. در این گروه از زنان نسبت به زنان سالم، مصرف میوه (۰۰۱/۰>p)، سبزی های برگ سبز (۰۰۱/۰>p)، شیر و پنیر (۰۰۱/۰>p) به صورت معنی­داری کمتر بود. نتیجه گیری: شاخص توده بدنی بالای پیش از بارداری و همچنین رژیم فقیر از میوه، سبزی­های برگ سبز و محصولات لبنی با وقوع سقط های خودبه خودی مرتبط می­باشد و احتمالا وقوع آن را افزایش می دهد.

کلمات کلیدی:
رژیم غذایی, سقط خودبخودی, شاخص توده بدنی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1727892/