CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طراحی بسته خدمات سلامت مادر و کودک بر اساس مدل تطبیقی کشورهای توسعه یافته

عنوان مقاله: طراحی بسته خدمات سلامت مادر و کودک بر اساس مدل تطبیقی کشورهای توسعه یافته
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-19-17_001
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

مژگان نینوایی - دانش آموخته دکترای تخصصی، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
امیر اشکان نصیری پور - دانشیار گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
سید جمال الدین طبیبی - استاد گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
پوران رئیسی - دانشیار گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: سلامت زنانجامعهبهدلایلمختلفآسیب پذیرترازمرداناستکهعلاوهبر ویژگی های بیولوژیکی،تحتتاثیرعواملتعیین گرفرهنگی،اجتماعی،اقتصادیوسیاسیقراردارد. امروزه موضوعمدیریتتوسعهسلامتمادران درزمرهاولویت هایسازمانجهانیبهداشت قراردارد. مطالعه حاضر با هدف بهبود بسته خدمات سلامت مادر و کودک ارائه شده در ایران از طریق ارائه متغیرهای برگرفته از مطالعه تطبیقی کشورهای توسعه یافته منتخب انجام شد. روش کار: در این مطالعه تطبیقی کشورهای مورد مطالعه (سنگاپور، استرالیا، انگلستان، ژاپن) با مقایسه شاخص های بهداشت مادر و کودک کشورها به روش نمونه گیری خوشه ای از قاره های مختلف انتخاب شده و با مطالعه بسته خدمات سلامت مادر و کودک در آن ها از طریق رجوع به اسناد معتبر بهداشتی، متغیرهای مهم و ابعاد مورد نظر شناسایی و بر اساس آن و جدول تطبیقی طراحی شده، نتیجه گیری شد. یافته ها: کلاس های رایگان آموزشی و ورزشی با شرکت همسران، شبکه گسترده اورژانس مادران به صورت شبانه روزی و تخصصی، تنوع وسایل نقلیه برای انتقال به مراکز اورژانس، بسته های حمایت روحی مادران، ویزیت و زایمان در منزل، امکانات جراحی و مراقبت رایگان نوزادان، امکانات غربالگری مادران باردار به صورت رایگان، وجود کتابچه راهنما و ثبت خدمات به صورت متحدالشکل در کل مراکز کشور را می توان از عوامل شناسایی شده در بسته موفق خدمات سلامت مادر و کودک معرفی کرد. نتیجه گیری: نقش برخی عوامل شناسایی شده نظیر ویزیت و زایمان در منزل در بسته خدمات سلامت ایران کم است و یا وجود ندارد. اجرای موارد پیشنهادی می تواند نقش موثری در ارتقاء شاخص های سلامت مادر و کودک ایران داشته باشد.

کلمات کلیدی:
خدمات سلامت, خدمات سلامت مادر و کودک, کشورهای توسعه یافته, مدل, مطالعه تطبیقی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1728098/