CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر برنامه ورزشی با استفاده از باند ارتجاعی در ارتقاء سلامت زنان سالمند

عنوان مقاله: تاثیر برنامه ورزشی با استفاده از باند ارتجاعی در ارتقاء سلامت زنان سالمند
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-18-177_003
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیده زهرا اعمی - کارشناس ارشد پرستاری، مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری، بیمارستان ابن سینا، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
سلمه دادگر - استادیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
فاطمه پورتقی - دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری سالمندی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
زهرا عسکری حسینی - کارشناس ارشد پرستاری، مرکز تحقیقات مبتنی بر شواهد، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
زهرا امامی مقدم - مربی گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: پیشرفت های علم و تکنولوژی منجر به افزایش طول عمر بشر و همچنین افزایش پدیده سالخوردگی شده است. با توجه به اهمیت طراحی و برنامه ریزی صحیح به منظور حفظ و ارتقاء سلامت، کیفیت زندگی و استقلال در فعالیت های عملکردی و شناختی جمعیت آسیب پذیر سالمند و افزایش پدیده پیرشدن در دنیا، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی مطالعات انجام شده در زمینه طراحی برنامه ورزشی با باند ارتجاعی در زنان سالمند و تاثیرات آن در ارتقاء سلامت آنان انجام شد. روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مروری است که با استفاده از پایگاه داده های بین المللی و فارسی Scopus،Google scholar ، Magiran ، SID،  PubMedو IranMedex انجام شد. جستجوی مقالات بدون محدودیت زمانی با استفاده از کلید واژه هایelastic bands ، exercise program، elderly women's، باندهای ارتجاعی، برنامه ورزشی و زنان سالمند انجام گرفت. تمام مقالات مرور شده که دارای معیار ورود به مطالعه بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: از ۸۴ مقاله اولیه، ۴۴ مقاله با بررسی عنوان و چکیده به دلیل تکراری یا غیر مرتبط بودن و ۳۳ مقاله به دلایل دیگر حذف و در نهایت ۷ مقاله که به ارزیابی طراحی برنامه ورزشی با استفاده از باند ارتجاعی در زنان سالمند پرداخته بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. در اکثر مطالعات به تاثیرات مثبت برنامه ورزشی با استفاده از باند ارتجاعی در زنان سالمند اشاره شده است (تاثیر قابل ملاحظه بر شاخص های سندرم متابولیک، بهبود عملکرد عضلات و افزایش قدرت و استقامت، توده بدون چربی و توده چربی). نتیجه گیری: با توجه به تاثیرات مثبت برنامه ورزشی با استفاده از باند ارتجاعی در سالمندان زن، توصیه می شود تمریناتی با استفاده از باند ارتجاعی در طراحی برنامه مراقبتی زنان سالمند به دلیل سهولت دسترسی، ارزان و مطمئن بودن لحاظ شود.

کلمات کلیدی:
باندهای ارتجاعی, برنامه ورزشی, زنان سالمند

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1728171/