CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر آموزش هنگام ترخیص بر پیامدهای نوزادی در مبتلایان به دیابت بارداری

عنوان مقاله: بررسی تاثیر آموزش هنگام ترخیص بر پیامدهای نوزادی در مبتلایان به دیابت بارداری
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-17-129_002
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

معصومه صنوبری - کارشناس ارشد مامایی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
ناهید دهقان نیری - دانشیار گروه پرستاری، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
عباس مهران - مربی گروه آمار زیستی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
محبوبه شیرازی - استادیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات مادر، جنین و نوزاد، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
فاطمه رحیمی کیان - مربی گروه مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: دیابت بارداری، یک وضعیت طبی در زمینه عدم تحمل کربوهیدرات است که می تواند تاثیر سوئی بر جنین و نوزاد بگذارد.بهترین راه کاهش عوارض دیابت، آموزش است که برای تمام بیماران قابل اجرا می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش هنگام ترخیص بر پیامدهای نوزادی مبتلایان به دیابت بارداری انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال ۱۳۹۲ بر روی ۱۲۶ بیمار بستری در هفته ۲۸-۳۶ حاملگی مبتلا به دیابت بارداری انجام شد. افرد در دو گروه آزمون و یک گروه کنترل قرار گرفتند. گروه آزمون اول، ۲ جلسه ۴۰ دقیقه ای آموزش دریافت کردند. گروه آزمون دوم، یک کتابچه آموزشی دریافت کردند و گروه کنترل، آموزش معمول بیمارستان را دریافت کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری  SPSS(نسخه ۱۶) و آزمون های دقیق فیشر، کای دو، آنالیز واریانس و کروسیکال والیس انجام شد. ۵/۰=p۰ و  ۱/۰=p۱ در نظر گرفته شد. یافته ها: در بین پیامدهای مورد بررسی، بروز ایکتر هفته اول در گروه های مورد مطالعه اختلاف آماری معنی داری داشت (۰۲۷/۰=p)؛ به طوری که در هر دو روش آموزش، درصد بستری نوزاد به دلیل ایکتر هفته اول نسبت به گروه کنترل کمتر بود. اما بین وزن هنگام تولد نوزاد (۸۲۹/۰=p)، هیپوگلیسمی (۲۹۴/۰=p) و هیپوکلسمی (۲۹۴/۰=p) در گروه های مختلف مورد مطالعه اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت. نتیجه گیری: آموزش های هنگام ترخیص به مادران به ویژه در بیماران مبتلا به دیابت بارداری، می تواند بر پیامد های نوزادی تاثیر بگذارد و از این رو باعث افزایش سلامتی نوزادان این گروه در معرض خطر و همچنین کاهش هزینه های بیمارستان به دلیل کاهش یافتن دفعات بستری نوزادان شود.

کلمات کلیدی:
آموزش چهره به چهره, برنامه ترخیص, دیابت بارداری, کتابچه آموزشی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1728307/