CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

سرطان سرویکس در بارداری: چالش های تشخیص و درمان

عنوان مقاله: سرطان سرویکس در بارداری: چالش های تشخیص و درمان
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-17-124_003
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

منیره طوسی - کارشناس ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
محمد محمدیان پناه - دانشیار گروه رادیوتراپی و انکولوژی، مرکزتحقیقات کولورکتال، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
ساره حسینی - استادیار گروه رادیوتراپی و انکولوژی، مرکز تحقیقات درمان سرطان های توپر، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
زهره یوسفی - استاد گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات اختلالات تخمک گذاری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: سرطان، دومین علت شایع مرگ و میر در زنان در سنین باروری می باشد، اما وقوع سرطان در طول بارداری بسیار ناشایع است. با افزایش میزان بارداری در سنین بالا، شیوع سرطان حین بارداری نیز در حال افزایش است. سرطان سرویکس، یکی از شایع ترین سرطان های حین بارداری می باشد. مطالعه حاضر با هدف مرور مهم ترین رویکردهای تشخیصی و درمانی در بیماران با سرطان سرویکس در حین دوران بارداری انجام شد. روش کار: در این مقاله مروری روایتی، جدیدترین مقالات پژوهشی، مروری، راهنماها و شواهد با استفاده از کلید واژه های اصلی بارداری، سرطان، سرویکس، تشخیص، شیمی درمانی، رادیوتراپی و جراحی و معادل های آن ها انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته است و سپس مهم ترین و قوی ترین توصیه های تشخیصی و درمانی ارائه شده است. مقالات مورد استفاده در این مطالعه شامل ۳۴ مقاله از پایگاه اطلاعاتی PubMed و در محدوده زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ بود. یافته ها: در حدود ۱ تا ۳ درصد کل سرطان های سرویکس در زمان بارداری، شیردهی و یا یک سال پس از زایمان تشخیص داده می شوند. بارداری، فرصت مناسبی برای تشخیص زود هنگام سرطان سرویکس می باشد. سلامتی مادر و جنین، مهم ترین چالش ها در تشخیص و درمان زمان بارداری می باشند. خوشبختانه به دلیل خدمات مراقبت های بهداشتی و غربالگری دوران بارداری، اغلب سرطان های سرویکس در مراحل ابتدایی کشف می شوند. اما به دلیل نگرانی از سلامتی جنین، محدودیت ها و ممنوعیت های زیادی برای استفاده از روش های تشخیصی و درمانی در حین بارداری وجود دارد. نوع درمان به مرحله بیماری، هیستولوژی تومور و سن بارداری وابسته است و باید در هر فرد به صورت جداگانه تعیین شود. نتیجه گیری: سرطان سرویکس در بارداری می تواند با موفقیت درمان شود. به طور کلی با در نظر گرفتن تعادل بین صحت مادر و سلامتی جنین به عنوان هدف اولیه، رویکردهای درمانی مبتنی بر شواهد را می توان در این بیماران به کار برد و نباید بقای مادر را به جهت تاخیر در شروع درمان به خطر انداخت.

کلمات کلیدی:
بارداری, جراحی, رادیوتراپی, سرطان سرویکس, شیمی درمانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1728321/