CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

فراوانی و علل قصور مامایی در پرونده های ارجاعی به اداره کل پزشکی قانونی اصفهان طی سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸

عنوان مقاله: فراوانی و علل قصور مامایی در پرونده های ارجاعی به اداره کل پزشکی قانونی اصفهان طی سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-17-99_003
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسین باقریان محمود آبادی - دانشجوی دکتری مدیریت اطلاعات بهداشتی و درمانی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران،
فاطمه لهراسبی - کارشناس ارشد پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
مهرداد ستاره - متخصص پزشکی قانونی، اداره پزشکی قانونی استان آذربایجان شرقی، تبریز، ایران.
مجتبی لطفی - دانشجوی کارشناسی ارشد فن آوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: ماماها همواره و از دیرباز، اولین متصدیان امر مراقبت از مادر و جنین شناخته شده اند. همین امر باعث فراهم شدن زمینه بروز خطا های جبران ناپذیر در این حرفه شده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی و علل قصور مامایی در پرونده های ارجاعی به اداره کل پزشکی قانونی اصفهان طی سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ انجام شد. روش کار: این مطالعه توصیفی و مقطعی بر روی تمامی شکایات ارجاعی به دفتر کمیسیون پزشکی اداره کل پزشکی قانونی استان اصفهان با موضوع شکایت از کادر مامایی شاغل در بیمارستان ها، مطب و سایر مراکز درمانی طی سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸انجام شد. ابزار گردآوری داده ها چک لیست بود. روش جمع آوری داده ها بررسی منابع و مشاهده بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۱) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: از ۷۰۸ مورد شکایت مطرح شده، ۴۱ مورد (۸/۵%) آن مربوط به ماماها بود. از ۴۱ نفری که از آن ها شکایت شده بود، ۱۸ نفر (۹/۴۳%) از ماماها مرتکب قصور شده بودند. ماماها در ۹/۳۸ موارد به دلیل بی مبالاتی و در ۴/۴۴ موارد به دلیل عدم رعایت نظامات دولتی مقصر شناخته شده بودند. ۱۳ نفر (۷/۳۱%) از ماماهایی که از آن ها شکایت شده بود در رده سنی ۳۵ تا ۴۰ سال قرار داشتند که بیشترین تعداد را به خود اختصاص دادند. ۳۵ نفر (۴/۸۵%) از ماماهایی که از آن ها شکایت شده بود در بیمارستان ها و ۶ نفر (۲/۱۲%) از آن ها در خانه های بهداشت به بیماران ارائه خدمت کرده بودند. نتیجه گیری: با توجه به اهمیت حرفه مامایی، شاغلین این حرفه باید در مورد قوانین و مقررات پزشکی، جرائم و تخلف، قانون دیات، مسائل سقط جنین و موارد دیگر اطلاع کافی داشته باشند.

کلمات کلیدی:
پزشکی قانونی, قصور, مامایی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1728396/