CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ارتباط عوارض بارداری با سندرم تخمدان پلی کیستیک

عنوان مقاله: بررسی ارتباط عوارض بارداری با سندرم تخمدان پلی کیستیک
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-16-89_001
منتشر شده در در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

شهلا یزدانی - دانشیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری فاطمه الزهرا (س)، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
زینت السادات بوذری - دانشیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات سلولی بنیادی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
صدیقه اسماعیل زاده - استاد گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری فاطمه الزهرا (س)، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
سوری نوائی - دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یکی از بیماری های شایع سیستم اندوکرین زنان در سنین باروری می باشد. در مطالعات دیگر PCOS یک عامل خطر برای افزایش شیوع عوارض بارداری مانند پره اکلامپسی و دیابت می باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه پیامدهای بارداری در زنان باردار با یا بدون PCOS انجام شد. روش کار: این مطالعه مورد- شاهدی در سال های ۹۱-۱۳۸۹ بر روی ۱۲۰ زن باردار با یا بدون PCOS مراجعه کننده به مرکز ناباروری فاطمه الزهرا (س) و بیمارستان آیت الله روحانی شهر بابل انجام شد. مشخصات فردی و پیامدهای مادری و نوزادی دو گروه از پرونده بیماران استخراج و در پرسشنامه ثبت شد. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۸) و آزمون های کای دو و تی تست مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: از ۱۲۰ نفر ۶۰ زن مبتلا به PCOS و ۶۰ زن بدون سندرم PCOS بودند . میانگین سن افراد در گروه PCOS ، ۴۲/۹±۴/۲۶ سال و در گروه کنترل ۴۳/۵±۱۸/۲۶ سال بود که دو گروه از نظر سن یکسان بودند (۸۱/۰=p). از بین پیامدهای بارداری، میزان مرگ جنین در داخل رحم (۰۹/۰=p)، رشد کمتر از حد طبیعی جنین در داخل رحم (۵۹/۰=p) و وزن نوزادان متولد شده (۱/۰=p) در دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت. ۱۶ نفر (۳۲%) از زنان مبتلا به PCOS و ۷ نفر (۷/۱۱%) از گروه کنترل، زایمان زودرس کمتر از هفته ۳۷ بارداری داشتند که از نظر آماری تفاوت معنی داری داشت (۰۰۹/۰=p). همچنین ۱۰ مورد (۷/۱۶%) سقط در گروه PCOS و ۲ مورد (۳/۳%) در گروه کنترل اتفاق افتاد که از نظر آماری معنی دار بود (۰۰۱/۰=p). نتیجه گیری: برخی از عوارض بارداری مثل سقط و زایمان زودرس در زنان باردار مبتلا به PCOS بیشتر دیده می شود که نیاز به توجه بیشتر در طی مراقبت های بارداری دارند .

کلمات کلیدی:
پیامد بارداری, سندرم تخمدان پلی کیستیک, نوزاد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1728435/