CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی سازه های انگیزش، خودکارآمدی و هزینه پاسخ درک شده مبتنی بر انگیزش محافظت در رفتار خودآزمایی پستان

عنوان مقاله: بررسی سازه های انگیزش، خودکارآمدی و هزینه پاسخ درک شده مبتنی بر انگیزش محافظت در رفتار خودآزمایی پستان
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-15-40_001
منتشر شده در در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد واحدیان شاهرودی - مربی گروه بهداشت و مدیریت، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
فاطمه پورحاجی - دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش بهداشت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
حبیب اله اسماعیلی - دانشیار گروه آمار زیستی، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد،مشهد، ایران.
فهیمه پورحاجی - کارشناس ارشد مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: سرطان پستان یکی از عوامل مرگ و میر در زنان به شمار می رود. در کشورهای توسعه یافته از هر ۹ زن، یک نفر به این نوع سرطان مبتلا می شود. در ایران نیز شیوع این بیماری رو به افزایش است و مبتلایان به سرطان پستان در مقایسه با بیماران مشابه در کشورهای غربی، حدود ۱۰ سال جوان تر هستند. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین انگیزش محافظت، خودکارآمدی درک شده و هزینه پاسخ درک شده با رفتار خودآزمایی پستان در داوطلبین سلامت شهر مشهد در سال ۱۳۹۱ انجام شد. روش کار: این مطالعه مقطعی بر روی ۴۱۰ نفر از داوطلبان سلامت ۲۰ ساله و بالاتر که از جمعیت تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهری مشهد انتخاب شده بودند، انجام شد. روش نمونه گیری به صورت طبقه ای بود؛ به این صورت که هر یک از مراکز بهداشتی درمانی شماره ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ مشهد به عنوان طبقه در نظر گرفته شدند. سپس لیستی از افراد داوطلب سلامت مراکز بهداشتی درمانی تهیه شد و بر اساس آن تعداد نمونه ها، به نسبت این افراد در مراکز بهداشتی درمانی تخصیص داده شد (داوطلبان سلامت کسانی هستند که به منظور ترویج رفتارهای سالم در جامعه، مهارت های بهداشتی را فرا گرفته و دوره های آموزشی لازم را می گذرانند و آموخته های خود را حداقل به ۵۰ خانوار منتقل می کنند). داده ها به وسیله پرسشنامه خودگزارشی گردآوری شد و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۸) و آزمون های تی، ضریب همبستگی اسپیرمن و پیرسون و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین سنی افراد مورد مطالعه ۳/۹±۸/۳۴ سال بود. بین هزینه پاسخ درک شده و رفتار خودآزمایی پستان ارتباط معناداری وجود داشت (۰۹۳/۰- =r، ۰۰۱/۰>p). همچنین بر اساس ضریب همبستگی پیرسون، بین انگیزش و رفتار خودآزمایی پستان (۴۹۷/۰=r، ۰۰۱/۰>p) و همچنین بین خودکارآمدی و رفتار خودآزمایی پستان (۲۳۳/۰=r، ۰۰۱/۰> p) ارتباط معناداری وجود داشت. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نقش انگیزش و هزینه پاسخ درک شده و خودکارآمدی درک شده را در اتخاذ رفتار خودآزمایی پستان تایید می کند، لذا کاستن از هزینه های درک شده انجام خودآزمایی پستان در زنان با هدف تسهیل پذیرش رفتار می تواند به عنوان یک اصل در امر آموزش مورد توجه قرار گیرد.

کلمات کلیدی:
انگیزش محافظت, خودآزمایی پستان, خودکارآمدی درک شده, هزینه پاسخ درک شده

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1729285/