CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر مشاوره مشارکتی ناباروری بر استرس درک شده زنان نابارور تحت درمان با IVF

عنوان مقاله: بررسی تاثیر مشاوره مشارکتی ناباروری بر استرس درک شده زنان نابارور تحت درمان با IVF
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-14-4_004
منتشر شده در در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:

رباب لطیف نژاد رودسری - استادیار گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
محبوبه رسول زاده بیدگلی - کارشناسی ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
نزهت موسوی فر - استادیار گروه زنان و زایمان، مرکز تحقیقات سلامت زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
مرتضی مدرس غروی - استادیار روانشناسی بالینی، مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: ناباروری یک بحران در زندگی است که می تواند موجب ایجاد استرس روانی شدید در زوجین شود. راه های گوناگونی برای اداره استرس این زوجین پیشنهاد شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مشاوره مشارکتی ناباروری بر استرس درک شده زنان نابارور تحت درمان با IVF در شهر مشهد انجام شد.   روش کار: در این کارآزمایی بالینی ۶۰ زن با ناباروری اولیه از مرکز تحقیقات ناباروری منتصریه مشهد در سال ۱۳۸۸ به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی در دو گروه کنترل (۳۱ نفر) و مداخله (۲۹ نفر) قرار گرفتند. گروه مداخله در پنج جلسه انفرادی و با مشارکت ماما، متخصص زنان و روانشناس بالینی مشاوره شدند و گروه کنترل تنها مشاوره مرسوم بخش را دریافت کرد. استرس درک شده ناباروری زنان با استفاده از پرسشنامه روا و پایای استرس ناباروری نیوتن، در ابتدای مطالعه و روز انتقال رویان مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با آزمون t مستقل و من ویتنی به کمک نرم افزارSPSS (نسخه ۱۴) تحلیل شد.   یافته ها: از نظر استرس کلی درک شده ناباروری تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه وجود داشت (۰۴۸/۰=p) و میانگین کاهش استرس در گروه مداخله ۶/۳ برابر گروه کنترل بود. میانگین تغییرات استرس در دو خرده آزمون پرسشنامه شامل موضوعات اجتماعی (۰۳۱/۰=p) و نیاز به والدینی (۰۰۲/۰=p) تفاوت آماری معنی داری را در دو گروه نشان داد.   نتیجه گیری: مشاوره مشارکتی موجب کاهش استرس درک شده ناباروری می شود و می توان از این روش به عنوان یکی از روش های مدیریت استرس در زنان نابارور تحت درمان با IVF در مراکز درمان ناباروری استفاده نمود.

کلمات کلیدی:
ناباروری, مشاوره مشارکتی, استرس درک شده ناباروری, IVF

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1729478/