CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر ماساژ در حین لیبر بر طول مدت و میزان درد زایمان در زنان نخست زا

عنوان مقاله: بررسی تاثیر ماساژ در حین لیبر بر طول مدت و میزان درد زایمان در زنان نخست زا
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-16-83_003
منتشر شده در در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیما خاوندی زاده اقدم - Lecturer, Department of Maternal and Child Health, School of Medicine, Islamic Azad University of Ardabil, Ardabil, Iran.
عزیزاله ادیب - Assistant Professor, Department of Internal Medicine, Islamic Azad University of Ardabil, Ardabil, Iran.
رافت کاظم زاده - M.Sc. of Midwifery, School of Nursing and Midwifery, Ardabil University of Medical Sciences, Ardabil, Iran.

خلاصه مقاله:
مقدمه: طول مدت و درد زایمان، مواردی هستند که می توانند بر روی نتایج مادری و نوزادی زایمان تاثیر بگذارند. پزشکان و محققین معتقدند که برای کاهش طول مدت و شدت درد زایمان، باید به روش های بی خطر و ایمن متوسل شد که در عین موثر بودن، عوارضی را برای مادر و جنین ایجاد نکنند. تاکنون در استفاده از روش های غیردارویی، عوارض مادری و جنینی مشاهده نشده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر ماساژ بر میزان درد و طول مدت زایمان در زنان نخست زا انجام شد. روش کار: این مطالعه نیمه تجربی در سال ۱۳۹۲ بر روی ۱۰۰ زن نخست زایی که جهت زایمان به بیمارستان تامین اجتماعی شهرستان اردبیل مراجعه و بستری شده بودند، انجام شد. ۵۰ نفر در گروه آزمون (ماساژ از انتهای مهره های ساکروم تا مهره های کمر) و ۵۰ نفر در گروه شاهد (بدون ماساژ) قرار گرفتند. در گروه آزمون، ماساژ به مدت ۳۰ دقیقه در حین انقباضات و در دیلاتاسیون ۴، ۶، ۸ و ۱۰ سانتی متری سرویکس انجام شد و سپس شدت درد زایمان در پایان مرحله دوم زایمان و طول مدت زمان فاز فعال و مرحله دوم زایمان در هر دو گروه ثبت شد. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۲) و آزمون های تی، کای اسکوئر و من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: در این مطالعه ماساژ به طور معناداری باعث کاهش طول زایمان در پایان مرحله اول زایمان (۰۰۱/۰>p) و کاهش شدت درد زایمان (۰۰۱/۰>p) شد. نتیجه گیری: ماساژ در لیبر باعث کاهش طول مدت و درد زایمان می شود و می تواند به عنوان یک روش ایمن، بدون عارضه جانبی و آسان، مددجویان را در جهت کاهش طول مدت و درد زایمان یاری کند.

کلمات کلیدی:
Delivery/Obstetric, Labor pain, Massage

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1729670/