CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی و تحلیل شرایط خرداقلیم و آسایش حرارتی حیاط مرکزی خانه های تاریخی در اقلیم گرم و خشک (نمونه موردی :خانه بروجردیها،کاشان)

عنوان مقاله: بررسی و تحلیل شرایط خرداقلیم و آسایش حرارتی حیاط مرکزی خانه های تاریخی در اقلیم گرم و خشک (نمونه موردی :خانه بروجردیها،کاشان)
شناسه ملی مقاله: NCSAC07_187
منتشر شده در دومین همایش بین المللی و هفتمین همایش ملی معماری و شهر پایدار در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسن اکبری - دانشیار گروه معماری- دانشگاه محقق اردبیلی
یلدا کرمانی - دانشجوی کارشناسی ارشد معماری- دانشگاه محقق اردبیلی

خلاصه مقاله:
گسترش شهرنشینی و افزایش جمعیت شهری و توسعه ی شهرسازی منجر به بروز مشکلاتی مانند تغییر آب و هوای محلی و ایجاد جزایر گرمایی می شود. از این رو طراحی ، یکی از راهکارهای مهم جهت رسیدن به شرایط آسایش حرارتی مطلوب است . روش تحقیق در این پژوهش توصیفی - تحلیلی بوده و از روشهای اندازه گیری میدانی و شبیه سازی رایانه ای جهت تحلیل دادهها استفاده شده است . در این پژوهش به بررسی تاثیر پوشش گیاهی بر پارامترهای خرد اقلیم و شاخصه های آسایش حرارتی در حیاط مرکزی اقلیم گرم و خشک می پردازد. از این رو حیاط مرکزی خانه ی بروجردی ها به عنوان نمونه ی موردی از خانه های تاریخی شهر کاشان به عنوان سنجش شرایط آسایش حرارتی انتخاب شد و با استفاده از نرم افزار ENVI-met که به منظور شبیه سازی سه بعدی و سنجش شرایط خرداقلیم شهری طراحی شده است ، به بررسی تغییرات پارامترهای اقلیمی شامل دمای هوا، رطوبت نسبی ، سرعت باد و دمای متوسط تابشی و سنجش شرایط آسایش حرارتی در گرمترین روز سال(۲ مرداد ۱۴۰۰)، بر مبنای شاخص PET پرداخته شد. نتایج نشان می دهد میانگین دمای هوا در حیاط مرکزی خانه ی بروجردی ها نسبت به فضاهای شهری همجوار به طور متوسط ۸/۰ درجه ی سانتیگراد کاهش ، رطوبت نسبی ۶/۱ درصد افزایش و سرعت باد ۷/۲ متر بر ثانیه کاهش داشته است . میانگین دمای متوسط تابشی برای خانه ی مورد مطالعه ۵/۵۶ بوده است . همچنین با توجه به شاخص PET شرایط آسایش حرارتی خانه ی بروجردی ها بین تنش گرمایی بسیار شدید و شدید و شاخص SET با میانگین ۴/۳۸ درجه سانتی گراد در محدوه داغ، عدم راحتی در حد زیاد قرار دارد.

کلمات کلیدی:
آسایش حرارتی ، پوشش گیاهی ، حیاط مرکزی ، شهر کاشان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1733619/