CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل زمانی و مکانی وقوع یخبندان های زود رس پائیزه و دیررس بهاره در استان زنجان با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)

عنوان مقاله: تحلیل زمانی و مکانی وقوع یخبندان های زود رس پائیزه و دیررس بهاره در استان زنجان با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)
شناسه ملی مقاله: NCAGM01_183
منتشر شده در اولین کنفرانس ملی هواشناسی و مدیریت آب کشاورزی در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:

یونس اکبرزاده - کارشناس ارشد اقلیم شناسی، مرکز تحقیقات هواشناسی آذربایجان شرقی
مصطفی حسین بابائی - کارشناس ارشد اقلیم شناسی، آموزش و پرورش شهرستان گوگان
حمید اکبری - کارشناس ارشد اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی
فاطمه صادقی شقاقی - کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

خلاصه مقاله:
یخبندان یکی از پدیده های اقلیمی است که هر ساله به طور تصادفی اتفاق می افتد و باعث خسارات فراوانی در بخش هایاقتصادی از جمله کشاورزی، فعالیت های صنعتی، حمل و نقل و خطرات جاده ای می شود . ازین رو شناخت و مطالعه دقیقاین پدیده به منظور مقابله با خسارات احتمالی آن لازم و ضروری به نظر می رسد . این تحقیق با هد ف بررسی توزیع زمانی ومکانی آغاز و پایان یخبندان در 6 ایستگاه سینوپتیک و کلیماتولوژی منتخب استان زنجان و بر اساس داده های دمای حدأقل روزانه انجام گرفت. سپس با استفاده از روش های آماری ( توصیفی- استنباطی ) و به کمک نرم افزارهای Excel, Spss, Instate, Minitab, Arc GIS به تحلیل زمانی و مکانی احتمال وقوع تاریخ آغاز و تاریخ خاتمه یخبندان پرداخته شد. نتایج این تحقیق نشان داد که بطور میانگین اولین یخبندان های منطقه در فصل پاییز بین فاصله 15 اکتبر تا 14 نوامبر ( 14 مهر تا 24 آبان) رخ می دهد و میانگین تاریخ خاتمه یخبندان ها از 8آوریل تا 1می (20 فروردین تا 12 اردیبهشت) می باشد. زودترین و دیرترین تاریخ رخداد اولین یخبندان به ترتیب در ایستگاههای خیرآباد و فیله خاصه زنجان رخ داده است.

کلمات کلیدی:
احتمال وقوع ، استان زنجان ، کشاورزی، یخبندان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/173396/