CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مروری سریع بر مخاطره بهداشتی ناشی از آنتروکولیتیکا در جهان

عنوان مقاله: مروری سریع بر مخاطره بهداشتی ناشی از آنتروکولیتیکا در جهان
شناسه ملی مقاله: JR_JCE-12-4_005
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

حبیب واحدی - Faculty Member, Basic Sciences Group, Department of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

خلاصه مقاله:
باکتری انتروکولیتیکا یک پاتوژن شایع روده ای است که از طریق مواد غذایی خصوصا با منبع حیوانی مانند: شیر و گوشت  و آب به انسان منتقل می شود. شیر از منابع عمده انتقال عفونت به انسان است. عوارض ناشی از آلودگی های مرتبط با این باکتری در دنیا روبه افزایش است؛ لذا، احتمال مواجه شدن جامعه با یک مخاطره بهداشتی دور از انتظار نیست. ارتباط بین اسهال حاد کودکان با انتروکولیتیکا مشخص شده است. شش سروتیپ O:۳ انتروکولیتیکا از نمونه های اسهالی کودکان زیر ۱۴ سال در مرکز طبی اطفال در تهران جدا شده است. انتروکولیتیکا به آنتی بیوتیک ها مقاوم اما به آمینوگلیکوزیدها حساس است. بیشترین گروه در معرض خطر نوجوانان و کودکان کمتر از ۵ سال هستند. در بالغین به صورت بروز سندرم آپاندیسیت کاذب ظاهر می شود. صدها نفر به دلیل آلودگی با انتروکولیتیکا ممکن است توسط جراحان تحت عمل آپاندکتومی قرار گیرند. سایکروفیلیکی بودن باکتری ممکن است در نواحی سردسیر ایران در تشخیص افتراقی بیماری ها از جمله بروسلوز مشکل آفرین باشد. سروتیپ های ۰:۳, ۰:۸, ۰:۹ در انسان با داشتن سه خاصیت قدرت تهاجم و چسبیدن به سلول های اپی تلیال میزبان، قدرت ایجاد اولسر در قرنیه چشم خوکچه هندی و تولید آنتروتوکسین مقاوم به حرارت بیمارزایی شان در انسان ظاهر می شود. بالاترین نسبت آلودگی و شیوع مربوط به اروپای غربی و شهرکرد گزارش شده است. فراوانی آلودگی با انتروکولیتیکا در ۳۰۰ نمونه گوشت تهیه­شده از سوپرمارکت های شهرکرد به میزان ۱۴ درصد در ۲۲ نمونه، گوشت گاو و گوسفند به میزبان ۴ درصد و طیور  به میزان ۳۴ درصد. فراوانی آلودگی به سروتیپ O:۳ انتروکولیتیکا در ۳۳۰۰ نمونه تهیه شده از گوشت مرغ به میزان ۶۶/۲۱ درصد، در۱۰ نمونه به میزان ۳۸/ ۱۵درصد. فراوانی آلودگی در اهواز در ۱۵۰ نمونه شیر خام، در ۳۶ نمونه  به میزان ۲۴ درصد، در سال ۲۰۱۵ شیوع انتروکولیتیکا در شیر خام گوسفند و بز ۴/۲ درصد اعلام شده است. هدف این مطالعه مروری سریع بر  مخاطره بهداشتی ناشی از آلودگی با انتروکولیتیکا در جهان می باشد.

کلمات کلیدی:
Enterocolitica, Enterocolitica Bacteria, Meat, Milk, Global Scale., انتروکولیتیکا, باکتری انتروکولیتیکا, گوشت, شیر, مخاطره بهداشتی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1733986/