CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تغییرات زمانی-مکانی دمای سطح زمین با استفاده از تصاویر لندست در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۲۲ (مطالعه موردی: شهرستان قائمشهر)

عنوان مقاله: بررسی تغییرات زمانی-مکانی دمای سطح زمین با استفاده از تصاویر لندست در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۲۲ (مطالعه موردی: شهرستان قائمشهر)
شناسه ملی مقاله: AGRICULTURE07_015
منتشر شده در هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مهندسی کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا ملکی - کارشناسی ارشد محیط زیست

خلاصه مقاله:
دمای سطح زمین (LST) از آنجایی که آب و هوا و محیط را در سطح محلی، منطقه ای و جهانی تحت تاثیر قرار می دهد، مسئله داغ در جهان است که عمدتا ناشی از شهرنشینی و تغییرات شدید کاربری زمین و پوشش زمین (LULC) است. هدف این تحقیق تحلیل الگوهای مکانی- زمانی LST و تغییرات آن باتو جه به لکه های داغ طی سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۲۲ در شهرستان قائمشهر است. درپژوهش صورت گرفته از تصاویر ماهواره لندست ۸ سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۲۲ استفاده شد و نقشه دمای سطح زمین با استفاده از نرمافزار ArcGIS ۱۰.۷ و نقشه لکه های داغ و خود همبستگی مکانی با استفاده از نرم افزار Geoda تهیه شد. نتایج پژوهش نشان داد که مناطق جنوب و شرق منطقه بدلیل تغییرات کاربری اراضی و تغییر نوع کشت و احداث مناطق انسان ساخت، مناطق به طبقات متوسط و گرم تغییر کرده است و در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۱۵ ، طبقات خیلی سرد، متوسط و گرم به ترتیب ۱/۱۴، ۰/۵۹ و ۲/۰۲ درصد افزایش داشته است. نتایج نشان میدهد میزان دما در منطقه افزایش داشته است که مهمترین دلیل آن تغییرات کاربری اراضی بخصوص افزایش مناطق انسان ساخت است.

کلمات کلیدی:
دمای سطح زمین (LST)، خود همبستگی مکانی، لکه های داغ، ماهواره لندست، شهرستان قائمشهر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1734074/