CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثر ضد باکتری متابولیت کپک های جدا شده از سیب پوسیده رویE. coli

عنوان مقاله: بررسی اثر ضد باکتری متابولیت کپک های جدا شده از سیب پوسیده رویE. coli
شناسه ملی مقاله: JR_SBSB-8-3_001
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

سید مسعود هاشمی کروئی - استادیار گروه قارچ شناسی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
فاطمه زهرا علی نیا - دانش آموخته دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
عیسی غلامپور عزیزی - استادیار گروه قارچ شناسی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران (نویسنده مسئول مکاتبات)

خلاصه مقاله:
متابولیتهای ثانویه ترکیبات طبیعی شگفت انگیز با وزن مولکولی پایین هستند. در میان منابع مختلف برای تولید این ترکیبات، میکروارگانیسمها به خصوص قارچ ها یک منبع مهم هستند. در این تحقیق خصوصیات ضد میکروبی متابولیت ثانویه آسپرژیلوس نایجر، پنی سیلیوم و آسپرژیلوس فلاووس بر علیه باکتری E. coli (ATCC ۲۵۹۲۲) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که میانگین حداقل غلظت ممانعت از رشد (MIC) متابولیت ثانویه جدا شده آن ها به ترتیب۰۸/۵۲، ۵/۶۲ ، ۱۶/۱۰۴، میکروگرم در میلی لیتر بود و حداقل غلظت کشنده (MBC) برای آسپرژیلوس نایجر، پنی سیلیوم و آسپرژیلوس فلاووس به ترتیب ۱۶/۱۰۴، ۱۲۵، ۲۵۰ میکروگرم در میلی لیتر بود. آزمون انتشار دیسک هاله ممانعت از رشد E. coli را در مجاورت غلظت ۲۵/۳۱ ، ۵/۶۲ و۱۲۵ میکرو لیتر متابولیت ثانویه برای آسپرژیلوس نایجر به ترتیب ۶/۸ ، ۴۳/۱۵ و ۷۵/۲۰ میلی متر و پنی سیلیوم به ترتیب ۳/۶ ، ۹/۱۳ و ۵۶/۱۷ میلی متر نشان داد و برای آسپرژیلوس فلاووس به ترتیب برابر۸، ۴/۱۳، ۵۶/۱۵ میلی متر دیده شد. بنابراین متابولیت ثانویه جدا شده از این قارچ ها بر علیه باکتری اشرشیا کلی اثر ضد میکروبی داشتند و می توان از متابولیت ثانویه آن ها بر علیه این باکتری مورد مطالعه بیشتر قرار گیرد.

کلمات کلیدی:
آسپرژیلوس فلاووس، آسپرژیلوس نایجر، پنی سیلیوم، اشرشیا کلی، ضد میکروبی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1737169/