بررسی پیوستگی بین نشانگرهای مولکولی AFLP و SAMPL با ترکیبات اصلی اسانس در گیاه دارویی مرزنجوش Origanum vulgare

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 583

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_008

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

مرزنجوش Origanum vulgare L. یک گیاه معطر، ادویه ای و دارویی از خانواده نعناع Lamiaceae می باشد که به علت دارا بودن خواص ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی ، در صنایع غذایی و دارویی کاربرد فراوان دارد. امروزه مشخص شده است که استفاده از نشانگر های مولکولی DNA مبتنی بر PCR به دلیل متاثر نبودن آنها از شرایط محیط رویش ، سن و اندام گیاه، روش مطمئنی جهت مطالعات ژنتیکی و اصلاحی می باشد. در مطالعه پیش رو تعداد چهل و دو مرزنجوش ثبت شده در ژرم پلاسم اروپا واقع در گترزلبن کشور آلمان با استفاده از دو نشانگر مولکولی SAMPL و AFLP مورد بررسی قرارگرفت. تعداد سه آغازگر برای هرکدام از این نشانگر ها جهت پیمایش ژنوم انتخاب شد. همچنین اسانس تمام گیاهان استخراج و مورد آنالیز قرار گرفت. در مجموع 477 باند چندشکل شامل 214AFLP و 263SAMPL یافت شد . با استفاده از آنالیز GC-MS اسانس ها مجموعا 18 ماده اصلی شناسایی شد که در اکثر اسانس ها کاواکرول و تیمول مواد غالب اسانس بودند. به منظور بررسی وجود پیوستگی بین نشانگر های مولکولی و ترکیبات اصلی اسانس از نرم افزار TASSEL با 5 مدل آماری رگرسیون ( 3 مدل خطی عمومی و 2 مدل خطی ترکیبی ) استفاده شد. نتایج نشان داد که از میان تمام 477 نشانگر مولکولی بررسی شده 3AFLP و 4SAMPL با کارواکرول و تیمول موجود در اسانس مرزنجوش پیوستگی دارند. یافته های این پژوهش می تواند در اصلاح به روش انتخاب هدایت شده با مارکر های مولکولی برای گیاهان دارویی خانواده نعناع کاربرد داشته باشد.

Authors

علی عزیزی

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا ،آزاد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Kokkini S (1997) Taxonomy, diversity and distribution of Origanum species. ...
  • Skoula M, Harborne JB (2002) Taxonomy and chemistry. In: Kintzios ...
  • Franz C, Novak J (2002) Breeding of Oregano. In: Kintzios ...
  • نمایش کامل مراجع