بررسی تنوع ژنتیکی گونه های رز (Rosa spp.) موجود در ایران با استفاده از نشانگرهای ریزماهواره

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,272

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_011

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

نه گونه رز وحشی شامل R. ،R. pimpinellifolia ،R. damascena ،R. orientalis ،R. iberica ،R. Canina R. persica و R. beggeriana ،R. foetida ،hemisphaerica از مناطق مختلف ایران جهت انجام یک برنامه اصلاحی جمع آوری شدند. تعداد ده نشانگر ریزماهواره برای بررسی تنوع ژنتیکی این گونهها مورد استفاده قرار گرفت. با وجود اینکه گونهها متعلق به بخشهای مختلف گیاهشناسی بودند، نشانگرهای ریزماهواره توانستند آللها را در تمام گونهها تکثیر کنند . تجزیه خوشهای به روش UPGMA و بر اساس ضریب تشابه دایس ژنوتیپها را به پنج گروه اصلی تقسیم کرد و در هر گروه گونههایی با پلوئیدی مشابه قرار گرفتند. بخش Caninae بزرگترین و پیچیده ترین گروه را تشکیل داد و تمایزی بین ژنوتیپهای گونههای R. iberica و R. canina در این بخش مشاهده نشد. همچنین ژنوتیپهای این دو گونه در درون یک استان، نسبت به ژنوتیپهای گونه مشابهشان در استانهای دیگر، رابطه ژنتیکی نزدیکتری داشتند. گونههای متعلق به بخش Pimpinellifoliae دو گروه جداگانه در دندروگرام تشکیل دادند که در یک گروه گونه R. pimpinellifolia به همراه گونه R. damascena قرار گرفت و در گروه دیگر گونه R. hemisphaerica و گونه R. foetida قرار گرفتند. R. persica بیشترین فاصله ژنتیکی و کمترین تعداد آلل مشترک با دیگر گونه ها را نشان داد. در مجموع در این مطالعه نشانگرهای ریزماهواره به عنوان یک ابزار قدرتمند جهت تفکیک جنس Rosa در سطح بخش و گونه شناخته شدند و دندروگرام حاصل در این تحقیق، با تقسیم بندی سنتی گیاهشناسی و باغبانی رزها مطابقت نشان داد.

Keywords:

Authors

لیلا سمیعی

استادیارگروه گیاهان زینتی، پژوهشکده علوم گیاهی، دانشگاه فردوسی مشه

روح انگیز نادری

دانشیار گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

احمد خلیقی

دانشیار گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

علی اکبر شاه نجات بوشهری

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Esselink, G.D., Smulders, M.J.M. and Vosman, B. (2003). Identification of ...
  • Matsumoto, S, Nishio, H., Fukui, H. and Ueda, Y. (2001). ...
  • Koopman, W.J.M. (2005). Phylogenetic signal in AFLP data sets. systematic ...
  • Evaluation of the genetic diversity of rose species (Rosa spp.) ...
  • نمایش کامل مراجع