اثر نیتروژن و فسفر بر عملکرد و کیفیت تولید پیاز با قابلیت گلدهی در نرگس ژانکی (Narcissus pseudonarcissus)

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,185

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_292

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

برای درجه بندی تجاری پیاز های نرگس از نظر گلدهی از مقیاس اندازه محیط پیاز (حداقل 12-10 سانتیمتر) و در درجه دوم از وزن پیاز استفاده می شود. اگر هدف از تولید پیاز نرگس، دست یابی به حداقل اندازه یا وزن استاندارد برای گلدهی باشد، وجود پیازچه به عنوان یک عامل منفی در کیفیت پیاز محسوب می شود. تاثیر عناصر غذایی نیتروژن و فسفر بر عملکرد و کیفیت تولید پیاز در مطالعه ای گلخانه ای، به صورت آزمایشات فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار بررسی شد. پیازچه های اولیه با اندازه محیط 9-8 سانتیمتر انتخاب شده و در گلدان های حاوی ماسه و پرلیت به نسبت 2 به 1 کشت شدند. نتایج نشان داد که با افزایش مقدار نیتروژن، وزن و اندازه پیاز کاهش، تعداد پیازچه در هر خوشه و میزان پوسیدگی پیاز افزایش یافت. افزایش سطوح فسفر بر روی تعداد پیازچه و میزان پوسیدگی طبق پیاز اثر منفی بر جای گذاشت، اما علی رغم اثر مثبت بر عملکرد، از روند مشخصی پیروی نکرد. به طور کلی تیمار نیتروژن 275mgl + فسفر 45mgl با میانگین 1/92 سبب تولید حداکثر تعداد پیازچه در هر خوشه پیاز و کمترین عملکرد وزن و اندازه پیازها با قابلیت گلدهی، در مقایسه با تیمارهای دیگر شد. در حالیکه تیمار نیتروژن 125mgl + فسفر 45mgl ، با ایجاد برهمکنش مناسب بر عملکرد و کیفیت، مطلوبترین تیمار ترکیبی نیتروژن و فسفر در تولید پیاز است.

Authors

حسن علی نژاد المشیری

کارشناسی ارشد باغبانی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلام

محمد نقی پاداشت دهکایی

استادیار پژوهش ایستگاه تحقیقات گل و گیاهان زینتی لاهیجان

محمد معز اردلان

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

علی محمدی ترکاشوند

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Nielsen, G. (eds). _ Balanced fertilization for deciduous fruit crops. ...
  • Rees, A. R. 1992. Ornamental bulbs, corms and tubers. CAB ...
  • Ruamrungsri, S., Ohyama T., Konno, T. & Ikarashi, T. 1996. ...
  • Wildschut, J., Gude, H & Krikke, A. 2005. Bulbous flower ...
  • نمایش کامل مراجع