بررسی اثر غلظت های مختلف دی اکسید کربن بر رشد و صفات آناتومیک و مورفولوژیک دو گیاه زینتی(گل قاشقی و کالانکوئه)

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,305

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_295

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

دی اکسید کربن یکی از مهمترین نهاده های لازم برای فتوسنتز و رشد گیاهان محسوب می شود. این بررسی به منظور تأثیر غلظت های مختلف دی اکسید کربن بر برخی صفات مورفولوژیکی وآناتومیکی گل قاشقی (Peperomia obtusifolia) و کالانکوئه (Kalanchoe blossfeldiana) در شرایط گلخانه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با دو فاکتور و سه تکرار انجام شد. فاکتور اول شامل غلظت های مختلف CO2 (365 و 520 و 750 mol-2μmol) و فاکتور دوم گیاه مورد آزمایش (گل قاشقی و کالانکوئه) بود. صفات مورد ارزیابی شامل تعداد برگ، طول و قطر ساقه، وزن خشک اندام هوایی و ریشه، سطح برگ، شاخص کلروفیل، تعداد،طول،سطح و عرض روزنه و تعداد سلول های اپیدر می بود . نتایج نشان داد با افزایش غلظت CO2 در هر دو گیاه مورد آزمایش ارتفاع، سطح برگ، تعداد سلولهای اپیدرمی افزایش و وزن خشک اندام هوایی و ریشه و تعداد برگ کاهش یافت. صفات روزنه از جمله سطح ، طول و عرض روزنه، تعداد روزنه تحت تأثیر معنی دار غلظت های مختلف CO2 قرار گرفت، بطوریکه با ازدیاد غلظت CO2 افزایش نشان دادند. اثر متقابل تیمارها نیز بر تعداد سلول های اپیدرمی معنی دار بود (0/01>P) بطوریکه بیشترین تعداد آن ( 130 ) در گیاه کالانکوئه و غلظت 520mol-2μmol و کمترین میزان آن ( 20 ) در گیاه گل قاشقی و غلظت 365mol-2μmol مشاهده شد. به طور کلی نتایج نشان داد که افزایش غلظت CO2 در هر دو گیاه باعث بهبود صفات آناتومیک و مورفولوژیک خواهد شد.

Authors

بهرام فرهمند فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

محمود شور

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

نازنین محبی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

سیده مهدیه خرازی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • .قاسمی قهساره م. و کافی م. 1384. گلکاری علمی و ...
  • -Sowerby, A., Herbert, B. & Andrew, S. 2005. Elevated atmospheric ...
  • نمایش کامل مراجع