CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی و اولویت بندی میزان حساسیت دستگاه ها جهت تعمیرات و نگهداری پیشگیرانه با مدل مارتل و زاراس (مطالعه موردی: شرکت ماشین‎سازی تولید آتش)

عنوان مقاله: بررسی و اولویت بندی میزان حساسیت دستگاه ها جهت تعمیرات و نگهداری پیشگیرانه با مدل مارتل و زاراس (مطالعه موردی: شرکت ماشین‎سازی تولید آتش)
شناسه ملی مقاله: JR_IMJT-5-2_001
منتشر شده در در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدحسین احمدی - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه تهران، ایران
نیما گروسی مختار زاده - استادیار گروه مدیریت صنعتی دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
فرایند نگهداری و تعمیرات، یکی از حیاتی­ترن فرایندهای سازمان است که وظیفه اصلی آن نگهداری و حفظ ماشین­آلات در شرایط مطلوب یا بازگرداندن آنها از شرایط نا مطلوب به مطلوب است. خرابی ماشین آلات، به از دست رفتن زمان در دسترس تجهیزات و افزایش هزینه­های سازمان منجر می­شود، بنابراین همواره بهبود عملکرد ماشین­آلات و درنتیجه بهبود فرایند نت، مورد توجه متخصصان بوده است. هدف این مقاله پاسخ‎ به این پرسش است که بر اساس شاخص های انتخاب‎شده، کدام دستگاه بیشتر از دستگاه‎های دیگر نیاز به نت پیشگیرانه دارد. افزایش میزان عمر تجهیزات، افزایش رضایتمندی مشتریان و کاهش دیرکرد صورت‎گرفته به‎سبب خرابی های دستگاه ها، از دلایل انجام این پژوهش است. در این مقاله نخست به شناسایی شاخص های مهم در بحث نگهداری و تعمیرات کارخانه با توجه به سوابق دستگاه های موجود در سال ۹۱ به‎مدت دوازده‎ماه پرداخته شده است و سپس به‎کمک یکی از روش های تصمیم گیری چند معیاره با نام مدل مارتل و زاراس، به اولویت بندی و شناسایی حیاتی ترین دستگاه موجود در کارخانه پرداخته و راه‎کارهایی برای نگهداری این دستگاه در بالاترین سطح کیفی خود ارائه شده است.

کلمات کلیدی:
تعمیر و نگهداری پیشگیرانه, روش های غیرجبرانی, شاخص های حساسیت, مدل مارتل و زاراس

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1741027/