بررسی اثر هرس بوته و تنک میوه بر میزان رنگدانه ها، مواد جامد محلول میوه و اسید آسکوربیک سه رقم گوجه- فرنگی گلخانهای (Lycopersicon esculentum)

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 774

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_365

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

گوجهفرنگی دارای ارزش غذایی بالایی می باشد و به دلیل مقادیر قابل توجه ویتامین ث و خواص آنتیاکسیدانی، مورد توجه واقع شده است. بهبود روشهای به زراعی و نحوه پرورش آن جهت افزایش کیفیت میوه و مواد مؤثره حائز اهمیت بسیاری است. به همین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار و سه تکرار اجرا گردید. تیمار اول رقم، تیمار دوم نوع هرس بوته (حذف تمام شاخه های فرعی و باقی گذاشتن یک خوشه و یک برگ و حذف باقی مانده شاخههای فرعی) و تیمار سوم، تنک میوه (چهار، پنج و شش میوه در خوشه) بود. در این تحقیق اثرات هرس و فرمدهی بوته و همچنین تعداد میوه در خوشه بر صفات کیفی میوه از جمله میزان مواد جامد محلول، میزان اسید آسکوربیک میوه، کارتنوئید، لیکوپن میوه روی بوته در فصل پاییز و زمستان بررسی شد. نتایج نشان داد که میزان اسید آسکوربیک و میزان رنگدانه های میوه در رقم فاراون بیشتر از دو رقم دیگر بود و میزان مواد جامد محلول در رقم اکدنیس بیشتر از دو رقم دیگر مشاهده شد. هرس بوته و تنک میوه تفاوت معنی داری را بر میزان لیکوپن میوه نشان نداد، ولی هرس بوته و تنک میوه اختلاف معنیداری را در سطح احتمال 1 درصد بر میزان اسید آسکوربیک، درصد مواد جامد محلول و میزان کارتنوئید میوه داشتند. در مجموع رقم فاراون با تنک چهار میوه بیشترین عملکرد میوه را در هر دو نوع هرس بوته داشت. بنابراین با انتخاب ارقام مناسب و روشهای ویژه هرس بوته و تنک میوه می توان بدون صرف هزینه زیاد و استفاده از مواد شیمیایی مضر ،میزان رنگدانه ها و مواد مؤثره میوه گوجه فرنگی را افزایش داد.

Authors

عاطفه طبسی

گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

سید حسین نعمتی

گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

علی تهرانی فر

گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • A.O.A.C. 1995. Official method of analysis of the Association of ...
  • Domin , and Kempton, R.J.1975. changes in the individuat sugars ...
  • Gould, A.A. 1983. tomato Production and quality evaluation and 2ed., ...
  • Mauz, F. (1966). Flavor of fresh market Tomato (Lycopersicon esculentum ...
  • نمایش کامل مراجع