CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

Factors Related to Health Literacy on Prevention and Control of COVID-۱۹: A Cross-sectional Study

عنوان مقاله: Factors Related to Health Literacy on Prevention and Control of COVID-۱۹: A Cross-sectional Study
شناسه ملی مقاله: JR_MILITARY-2-1_002
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

محسن صفاری - Health Research Center, Life style Institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
هرمز سنایی نسب - Health Research Center, Life style Institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
حجت رشیدی جهان - Health Research Center, Life style Institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
فاطمه رحمتی - Health Research Center, Life style Institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
امیر پاکپور حاجی آقا - Social Determinants of Health Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: کووید-۱۹ یکی از مسایل مهم سلامت همگانی است که بسیاری از مناطق جهان را درگیر نموده است و ارزیابی و بهبود سواد سلامت جامعه در رابطه با این بیماری پادمیک می تواند در جلوگیری از گسترش آن موثر واقع گردد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف ارزیابی سواد سلامت نمونه ای از عموم جامعه وبررسی عوامل احتمالی موثر بر آن طراحی گردیده است. مواد و روش ها: با استفاده از یک مطالعه مقطعی تعداد ۵۹۰ نفر از افراد جامعه ایرانی در قالب یک نمونه در دسترس که عضو شبکه های اجتماعی مجازی مجاز به فعالیت در داخل کشور بودند مورد ارزیابی قرار گرفتند. از پرسشنامه عوامل دموگرافیک و پرسشنامه ۵۱ سوالی ارزیابی سواد سلامت مرتبط با پیشگیری و کنترل بیماری کووید-۱۹ برای جمع آوری اطلاعات استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمونهای تی مستقل و آنالیز واریانس یکطرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و از نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ برای آنالیز داده ها استفاده گردید.  یافته ها: میانگین نمره کلی سواد سلامت ۴۹/۳ از ۴ نمره با انحراف معیار ۲۸/۰ بر آورد گردید. ارزیابی سواد سلامت در گروه هدف نشان داد علی رغم اینکه میانگین نمره سواد سلامت تقریبا در همه ابعاد قابل قبول بود نمره سواد سلامت در بعد رفتار از بقیه ابعاد بالاتر بوده ولی در ابعاد مربوط به ارتباطات و تجزیه و تحلیل از بقیه پایینتر می باشد. همچنین نتایج نشان داد که عواملی نظیر سن، جنس، تحصیلات، رشته تحصیلی، و وضعیت اقتصادی دارای ارتباط معنی دار (۰۵/۰ p<) با نمره سواد سلامت شرکت کنندگان هستند. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد جهت ارتقای سطح سواد جامعه در رابطه با پیشگیری از این بیماری لازم است در ابعاد نظری ارتباطات و تجزیه و تحلیل اطلاعات، برنامه ریزی بیشتری صورت گرفته و اقدامات آموزشی مورد توجه قرار گیرد. همچنین توصیه می شود جهت هرنوع ارزیابی و مداخله در راستای ارتقای سواد سلامت جامعه ایرانی عواملی همچون سن، جنس، رشته تحصیلی و وضعیت اقتصادی که دارای ارتباط معنی دار با سواد سلامت شناخته شدند در نظر گرفته شوند.

کلمات کلیدی:
Associated factors, COVID-۱۹, Health literacy, بیماری کووید-۱۹, سواد سلامت, عوامل مرتبط

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1743659/