بررسی تأثیر اتفان و دمای نگهداری بر سبززدایی و خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه نارنگی کینو

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 871

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_619

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

یکی از شاخ صهای رسیدن میوه مرکبات، تغییر رنگ پوست آنها از سبز به زرد یا نارنجی است. در برخی ارقام مرکبات که در مناطق گرمسیری تولید می شوند رنگ سبز پوست میوه، طی مراحل تکامل به طور کامل از بین نمی رود در حالیکه بخش خوراکی و گوشت میوه از کیفیت مطلوبی برخوردار است. سبززدایی یکی از تکنیک های مورد استفاده به منظور بهبود کیفیت ظاهری میوه های مرکبات می باشد. در این پژوهش به منظور مقایسه شرایط مختلف سبززدایی، میو ههای نارنگی رقم کینو در مرحله سبز بالغ برداشت و پس از آماده سازی با محلول اتفان در غلظت های صفر (شاهد)، 300 و 600 میلی گرم در لیتر تیمار گردید. میوه های تیمار شده در دو دمای 15 و 30 درجه سانتیگراد نگهداری شده و در فواصل زمانی 3 و 6 و 9 روز پس از تیمار از نظر تغییرات رنگ پوست و دیگر خصوصیات کیفی مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمار اتفان بر ویژگ یهای کیفی گوشت شامل پ هاش عصاره، اسیدیته، درجه بریکس و مقدار ویتامین سی تأثیری نداشت ولی باعث افزایش قابل توجه رن گگیری، غلظت کارتنوئید کل، درجه کروما و درخشندگی پوست گردید. همچنین در میوه هایی که با اتفان تیمار شده بودند غلظت کلروفیل پوست و زاویه هیو در طول مدت سبززدایی به تدریج و به طور چشمگیری کاهش یافت. از میان تیمارهای مختلف اعمال شده، غوطه وری میوه های نارنگی در محلول اتفان با غلظت 600 پی پی ام و نگهداری آنها در دمای 30 درجه سانتیگراد بهترین نتایج را از نظر بهبود رنگ ظاهری نشان دادند.

Authors

صدیقه علمی

دانشجویان کارشناسی ارشد گروه باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز

صفورا سعادتی

دانشجویان کارشناسی ارشد گروه باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز

محمد حسن مرتضوی

استادیار گروه باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Alonso, J.M. and A. Cranell. 1995. A putative vacuolar processing ...
  • Gautam, D.R., R.P. Dhar, V.P. Bhutani and H.S. Dhuria. 1977. ...
  • Lee, H.S. 2001. C haracterization of carotenoids in juice of ...
  • Wills, R., B. McGlasson, D. Graham, and D. Joyce. 1998. ...
  • and 2: MSc students and Assistant professor, Department of Horticultural ...
  • نمایش کامل مراجع